Comisia Europeana a anuntat joi ca va recupera de la sapte state membre suma totala de 263,5 milioane de euro reprezentand ajutoare agricole acordate inadecvat, Grecia fiind principala vizata, cu aproape 240 de milioane de euro de rambursat, informeaza NewsIn..

In urma controalelor efectuate pe o perioada de mai multi ani, Comisia a ajuns la concluzia ca Grecia trebuie sa returneze bugetului agricol comunitar 164 de milioane de euro din ajutoarele nemeritate furnizate exploatatorilor din sectorul uleiului de masline, 38 de milioane in sectorul bumbacului si 31 de milioane in cel al stafidelor. Spania va trebui sa trebuie sa inapoieze peste 12 milioane de euro, Olanda aproape sapte milioane, Franta sase milioane si Portugalia 4,5 milioane.

Comisia explica aceste decizii prin "insuficienta anumitor proceduri de control sau prin nerespectarea regulilor comunitare in materie de cheltuieli agricole". Statele membre trebuie sa "plateasca ajutoarele si sa verifice modul cum sunt cheltuite", aminteste Comisia intr-un comunicat.

Comisia recupereaza in mod frecvent bani de la statele membre - este a 23-a decizie de acest gen de la reforma procedurilor de control din 1995. "Sunt in joc banii contribuabililor", a spus comisarul pentru agricultura Mariann Fischer Boel, apreciind ca Bruxelles-ul a facut "progrese semnificative" in procedurile de control.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri