Grupul Nipon Toshiba Corp. analizeaza posibilitatea dezvoltarii unui reactor tip BWR (reactor cu apa fierbatoare) fara partenerul american General Electric, dupa ce acesta a decis integrarea diviziei sale nucleare cu cea a grupului japonez Hitachi.
Toshiba a declarat ca planul, care i-ar permite construirea de reactoare nucleare de mari dimensiuni fara a folosi patentele grupului General Electric, se afla in faza incipienta."Momentan analizam ce model, ce concept ar putea functiona in deceniile urmatoare", a declarat purtatoare de cuvand a Toshiba, Hiroko Mochida, atunci cand a fost intrebata de cotidianul de afaceri nipon Nikkei despre planurile companiei de a introduce acest reactor pe piata incepand cu 2015. "Deocamdata nu exista planuri concrete si nici un program", a adaugat ea, dupa cum informeaza NewsIn.

Unul dintre modelele pe care le avem in vedere este cel cu privire la reactor cu apa fierbatoare cu o capacitate de generare de 1,6 milioane de kilowati si Toshiba, al doilea conglomerat din Japonia, analizeaza ce patente si tehnologii sunt necesare pentru construirea BWR, a adaugat Mochida.

Grupul Toshiba, care in luna octombrie a preluat controlul grupului Westinghouse, centrala nucleara a British Nuclear Fuels, intentioneaza sa isi extinda pe plan global afacerile in domeniul nuclear, oferind pe piata cele mai folosite tipuri de reactoare nucleare, atat modelul BWR (reactor cu apa fierbatoare) cat si cel PWR (reactor cu apa sub presiune).

Westinghouse este unul din principalii producatori mondiali de reactoare tip PWR, in timp ce Toshiba se afla intr-un parteneriat de lunga durata cu grupul General Electric privind dezvoltarea reatoarelor tip BWR folosind tehnologia patentata a GE. General Electric si Hitachi au anuntat in luna noiembrie ca planuiesc sa isi uneasca diviziile nucleare, creand o companie in valoare de peste doua miliarde de dolari, decizie ce ar putea raci relatiile intre General Electric si Toshiba, care au negat insa aceasta posibilitate.

"Vom continua sa insistam pentru continuarea parteneriatului nostru cu GE privind constructia de reatoare tip ESBWR (reactor cu apa fierbatoare simplificat economic)", a declarat purtatoarea de cuvand a grupului nipon. Toshiba si rivalii acesteia doresc sa beneficieze de pe urma unei tendinte globale de a folosi din ce in ce mai mult energia nucleara, care este considerata de multe guverne ca o solutie pentru a combate imputinarea resurselor energetice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri