Presedintele diviziei ungare a grupului de audit Deloitte, Andras Simor, este principalul candidat pentru ocuparea functiei de guvernator al bancii centrale din Ungaria.
Cotidianul Nepszabadsag, fara a da insa nici o sursa, a declarat ca primul ministru ungar Ferenc Gyurcsany ar putea numi in curand cadidatul pentru ocuparea acestui post, poate chiar in zilele ce vor urma, iar Simor are momentan cea mai buna sansa pentru a deveni candidatul preferat de Gyurcsany. Mandatul de sase ani al actualului guvernator Zsigmond Jaraiexpires expira la data de 2 martie, informeaza NewsIn.

Pietele il considerau pe fostul guvernator Gyorgy Suranyi ca principalul candidat pentru ocuparea acestui post. Simor conduce divizia din Ungaria a firmei de audit Deloitte din anul 1999 si a fost si presedintele bursei din Budapensta intre 1998 si 2002.

La inceputul anului 2006 atat Simor cat si Suranyiau facut parte din Consiliul de Convergenta, ce reprezenta un organ formator de opinie in ceea ce priveste programul de convergenta catre moneda euro, program care a fost ulterior aprobat de Uniunea Europeana.

In ciuda faptului ca acest consiliu a sustinut programul de convergenta a guvernului, au existat si voci critice. Printre altele, consiliul a precizat ca guvernul ar trebui sa anunte data la care planuieste sa adere la zona euro, lucru ce nu a fost inclus in raport. O alta concluzie a acestui consiliu a fost ca guvernul nu a detaliat planurile de reducere a cheltuielilor, necesare pentru reducerea deficitului bugetar substantial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri