Barierele de comert reduse vor aduce noi posibilitati pentru fermierii din Uniunea Europeana sa exporte vinuri, bauturi spirtoase sau alte produse de calitate superioara catre state precum India, a declarat, joi, comisarul european pentru agricultura, Mariann Fischer Boel, scrie Reuters, dupa cum informeaza NewsIn.

Aceasta a adaugat ca exporturile vor ridica intrebari despre viitorul instrumentelor politice ale UE precum interventia in comert sau cotele impuse."Opinia mea este ca aceste cote de productie limiteaza libertatea fermierilor", a declarat Fischer Boel, subliniind ca, in sectorul lactatelor, ar trebui sa se renunte la cote in 2015.

Aceasta a mai spus ca "trebuie sa trimitem un mesaj clar ca acest sistem al cotelor nu va continua, astfel ca toata lumea sa se poata adapta situatiei". Fischer Boel a spus ca excluderea treptata a returnarilor din export, solutie pe care UE a oferit-o ca parte a negocierilor mondiale de comert de la Doha, s-ar propaga si asupra celorlalte astfel de instrumente de politica. Comisarul european a mai spus ca sectorul european agroalimentar se preocupa mult de concurenta din Brazilia.

Fischer Boel si-a mai exprimat ingrijorarea in legatura cu viitorul actiunilor de interventie pentru unele bunuri agricole si a subliniat ca executivul european a propus implementarea interventiei pentru comertul cu porumb dupa ce actiunile vor creste puternic, mai ales in Ungaria, unde costurile ridicate de transport limiteaza accesul pietelor cheie.

"Toata lumea stie ca, dupa 18 luni, calitatea porumbului scade drastic, astfel ca acesta a fost un pas necesar", a declarat oficialul european. Aceasta a adaugat ca "daca continuam, asa cum am vazut in Ungaria, sa producem porumb doar pentru interventie, atunci sistemul are o problema" si ca pretul secarei a crescut dupa ce UE si-a oprit interventia in comertul cu aceasta cereala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri