Asiguratorul francez AXA a vandut divizia nord-americana a companiei de asigurari Winterthur celui mai mare asigurator australian, QBE, si a anuntat ca va desfiinta 350 de posturi la subsidiara elvetiana a Winterthur.
QBE Insurance Group, lider pe piata asigurarilor generale din Australia, a cumparat, de la AXA, divizia nord-americana a asiguratorului elvetian Winterthur, contra sumei de 1,16 miliarde dolari, tranzactie reprezentand cea mai mare preluare din istoria QBE si a doua a companiei, pe piata americana, din ultimele trei saptamani.

Potrivit QBE, preluarea Winterthur SUA va insemna o sporire cu 1,45 miliarde dolari a valorii anuale a vanzarilor companiei australiene. In decembrie 2006, grupul australian de asigurari QBE a ajuns la un acord cu reasiguratorul german Hannover Re, privind preluarea, de catre compania australiana, a firmei de asigurari Praetorian Financial Group, aceasta achizitie majorand tinta de profit a australienilor pe 2006, informeaza NewsIn. QBE Insurance Group Ltd a cumparat Praetorian Financial Group de la Hannover Re contra sumei de 800 de milioane de dolari, ceea ce va determina o crestere cu circa 1,4 miliarde dolari a veniturilor anuale obtinute de grupul australian din prime brute de asigurare.

In cursul lunii decembrie 2006, Credit Suisse Group, a doua banca a Elvetiei, a anuntat ca a finalizat vanzarea, catre AXA, a asiguratorului Winterthur, contra sumei de 12,3 miliarde franci elvetieni (10,1 miliarde dolari).

AXA va renunta la circa 350 de posturi in Elvetia, ca urmare a procesului de integrare a Winterthur in compania franceza, a declarat, vineri, pentru publicatia elvetiana Cash, presedintele AXA, Henri de Castries. Potrivit AXA, vor fi operate 250 de concedieri la sediul central al Winterthur, alte 100 urmand a fi facute la diferite sucursale ale Winterthur din Elvetia. Cu aceeasi ocazie, presedintele AXA a tinut sa nege zvonurile legate de o eventuala preluare, de catre AXA, a asiguratorului italian Generali. "Nu e nimic adevarat. Zvonuri despre preluarea Generali de catre AXA circula de cand am inceput eu sa lucrez pentru AXA, adica de 17 ani deja", a spus Henri de Castres.

Pe data de 2 ianuarie 2006, AXA a anuntat ca vrea sa faca economii de 10%, pana la sfarsitul lui 2008, la operatiunile desfasurate in Germania, partial prin reducere de locuri de munca. "Scopul nostru este sa facem economii de cel putin 10% din totalul cheltuielilor comune facute de AXA si de DBV-Winterthur, de aproximativ 120 milioane de euro (159 milioane de dolari)", a spus, atunci, Henrsi de Castries, intr-un interviu acordat publicatiei germane Capital. Mai multi asiguratori au anuntat ca vor face disponibilizari in Germania, pentru reducerea cheltuielilor si incurajarea profitului, printre care Allianz, cel mai mare asigurator german, care planuieste sa concedieze 5.700 de salariati pana in 2008, si AMB Generali, care vrea sa disponibilizeze 1.500 de persoane, in aceeasi perioada. Asociatia germana de asigurari GDV se asteapta la 4.000 de concedieri in sectorul asigurarilor in 2007.

AXA este unul dintre liderii mondiali in domeniul produselor de protectie financiara si a inregistrat, in primele noua luni din 2006, o cifra de afaceri de 59 miliarde euro. In 2005, cifra de afaceri a AXA a atins valoarea de 72 miliarde euro.

In 2005, grupul elvetian de asigurari Winterthur a inregistrat o cifra de afaceri de 28,33 miliarde franci elvetieni, cu 5,2% mai mult decat in 2004 si un profit net de 1,06 miliarde franci elvetieni, in crestere cu 51,8% fata de anul anterior.

QBE este liderul pietei asigurarilor din Australia si unul dintre primii 25 de asiguratori ai lumii. In primul semestru al anului 2006, QBE a inregistrat un profit net de 591 milioane dolari si prime brute subscrise de 5,7 miliarde dolari. QBE Insurance Group Ltd detine o subsidiara inclusiv in Republica Moldova, unde functioneaza sub numele de QBE Asito, dupa preluarea, in 1999, a pachetului majoritar de actiuni al companiei locale Asito. QBE Asito este unul dintre liderii pietei asigurarilor din Republica Moldova si opereaza pe intreg teritoriul ei, prin intermediul a peste 30 de reprezentante locale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri