Statele Unite ale Americii au impus restrictii asupra viitoarei companii cu capital mix ce urmeaza a fi creata de grupul german Siemens si cel finlandez Nokia
Cotidianul britanic Financial Times a precizat ca o institutie americana, Comitetul privind Investitiile Straine din Statele Unite ale Americii (CFIUS), a realizat o analiza a acestei viitoare companii, care ar deveni unul dintre cei mai importanti actori de pe piata echipamentelor de telecomunicatii, cu vanzari de aproximativ 23 de miliarde de dolari, informeaza NewsIn.

Citand surse care au avut acces la aceasta analiza, cotidianul a declarat ca Nokia si Siemens au fost fortate sa semneze un acord suplimentar, care ar reglementa modalitatile prin care strainii pot lucra cu echipament si software american.

Acest tip de acorduri contin conditii pe care companiile trebuie sa le accepte pentru a primi aprobarea de functionare din partea organelor de control. Financial Times a declarat ca orice afacere ce implica grupul canadian Nortel Networks, care efectueaza lucrari importante pentru guvernul Statelor Unite, va fi detaliat investigata.

O purtatoare de cuvant a Nokia a declarat ca "Nokia considera confidentiale discutiile cu autoritatile guvernamentale legate de investitiile straine si nu vom oferi detalii privind discutiile sau acordurile semnate cu autoritatile guvernamentale".

Gigantul de telefonie mobila Nokia si conglomeratul industrial german Siemens au decis in luna iunie 2006 sa realizeze fuziunea celei mai mari parti ale diviziilor acestora de echipament de telecomunicatii, aceasta decizie facand parte din recentul val de consolidari ce a caracterizat industriala mondiala de telecomunicatii.

Noua companie ar fi trebuit sa demareze activitatea la inceputul acestui an, insa Nokia si Siemens au declarat in cursul lunii trecute ca o ancheta de coruptie a grupului Siemens va amana lansarea operatiunilor noii companii pana la sfarsitul primului trimestru al 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri