Grupul francez de asigurari AXA isi va dezvolta parteneriatul cu grupul indian de firme Bharti Enterprises, prin infiintarea unei companii mixte de asigurari generale, care isi propune sa puna capat dominatiei societatilor de stat in domeniu.
Grupul Bharti, care detine cea mai mare companie de telefonie mobila din India, Bhartel Airtel Ltd, are deja un parteneriat cu AXA, in cadrul unei companii mixte de asigurari de viata, si a anuntat, luna trecuta, ca intentioneaza sa extinda acest parteneriat in domeniul administrarii investitiilor.

"Suntem increzatori ca vom reusi sa devenim un jucator de top pe piata asigurarilor generale din India, in urmatorii cativa ani", a declarat presedintele grupului Bharti, informeaza NewsIn, citand Reuters. Bharti Enterprises va detine 74% din actiunile nou infiintatei companii de asigurari generale, iar AXA, restul de 66%, procente care sunt valabile si in cazul societatii mixte de asigurari de viata detinute de cele doua companii.

Potrivit legislatiei indiene, firmele straine nu pot detine mai mult de 26% din pachetul de actiuni al unei companii de asigurari indiene. Guvernul intentioneaza sa mareasca acest procent minim pana la 49%, insa, pana acum, s-a confruntat cu opozitia vehementa a comunistilor, membri ai coalitiei guvernamentale.

Companiile de asigurari detinute de stat, cum ar fi Oriental Insurance, New India Assurance si National Insurance domina piata indiana a asigurarilor generale, in pofida prezentei unor companii private puternice, cum ar fi ICICI Lombard, Bajaj Allianz si Tata-AIG.

"Suntem mai mult decat dornici sa ne marim participatiile in industria indiana a asigurarilor si, daca guvernul indian o va permite, o vom face", a declarat, luna trecuta, la Mumbai, presedintele consiliului de administratie al AXA, Henri de Castries.

Asiguratorul francez AXA a vandut, recent, divizia nord-americana a companiei de asigurari Winterthur celui mai mare asigurator australian, QBE, contra sumei de 1,16 miliarde dolari, dupa ce, in decembrie, a cumparat divizia de asigurari de viata din Hong Kong a acelorasi Winterthur, cu 311 milioane dolari australieni (243 milioane dolari SUA). In cursul lunii decembrie 2006, Credit Suisse Group, a doua banca a Elvetiei, a anuntat ca a finalizat vanzarea, catre AXA, a asiguratorului Winterthur, contra sumei de 12,3 miliarde franci elvetieni (10,1 miliarde dolari). AXA este unul dintre liderii mondiali in domeniul produselor de protectie financiara si a inregistrat, in primele noua luni din 2006, o cifra de afaceri de 59 miliarde euro. in 2005, cifra de afaceri a AXA a atins valoarea de 72 miliarde euro.

Volumul afacerilor derulate pe piata indiana a asigurarilor, in 2005, a atins valoarea de aproximativ 17,5 miliarde euro, din care 67% pe sectorul asigurarilor de viata, si se asteapta ca acest volum sa creasca cu circa 15-20% pe an, in urmatorii 15 ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri