Europa risca sa piarda sefia in ceea ce priveste tehnologia de productie a combustibilului nuclear, in detrimentrul Rusiei si Statelor Unite ale Americii, a declarat seful companiei Urenco Ltd, specializata in productia de uraniu imbogatit, Helmut Engelbrecht, pentru Financial Times.

"Europa beneficiaza de un avantaj competitional in ceea ce priveste productia de combustibil nuclear, insa din cauza opiniilor politice diferite din Europa, acest lucru nu este recunoscut", a declarat acesta pentru Financial Times, preluat de NewsIn. Continentul european nu ar trebui sa astepte sa fie depasit de Statele Unite ale Americii in ceea ce priveste tehnologia de imbogatire a uraniului, a adaugat Engelbrecht.

In aceeasi ordine de idei, Europa nu ar trebui sa permita Rusiei sa intre pe piata europeana fara ca aceasta sa garanteze acces egal pe piata ruseasca, a precizat seful companiei anglo-germano-olandeze. "Avem nevoie de o pozitie politica comuna conform careia sa ne putem desfasura activitatea. Ar fi bine ca politicienii europeni sa constientizeze de ce beneficiaza in cadrul industriei nucleare, sa fie mandri de ce a fost realizat si sa promoveze acest sector", a continuat Engelbrecht.

Acesta a adaugat ca SUA nu beneficiaza de tehnologie atat de avansata ca firma pe care o conduce in ceea ce priveste industria nucleara, insa statul american face progrese remarcabile datorita sprijinului acordat de presedintele George W. Bush. "Presedintele Bush promoveaza lucruri care inca nici nu sunt dezvoltate in tara sa. Unde este initiativa nucleara pan-europeana", intreaba Engelbrecht.

Urenco a vandut combustibil nuclear centralelor energetice din marea parte a lumii, exceptie facand Rusia, care primeste combustibil nuclear de la agentia de energie atomica din Moscova Rosatom, a precizat cotidianul de afaceri. "Rosatom sunt principalii furnizori de combustibil nuclear din lume", a declarat Engelbrecht. "Rusii fac momentan presiuni pentru a beneficia de acces nelimitat pe pietele internationale", a incheiat acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri