Premierul francez, Dominique de Villepin a spus, joi, ca fuziunea intre companiile Suez si Gaz de France este o necesitate pentru interesele Frantei."Fuziunea este buna pentru muncitori, este valoroasa pentru poporul francez si este necesara pentru tara noastra", a declarat de Villepin, intr-un interviu acordat publicatiei Les Echos, preluat de Reuters, informeaza NewsIn.

Comentariile premierului francez survin dupa ce presedintele Jacques Chirac a sustinut fuziunea planuita in valoare de 80 miliarde euro (103,6 miliarde dolari) si a emis o amenintare voalata la adresa celor care ar putea impiedica fuziunea.

Actiunile Suez au crescut mult, joi, fata de ultima cotatie atinsa la inchierea sedintei de tranzactionare de miercuri, in contextul in care piata discuta despre oferta ostila de preluare a miliardarului francez Francois Pinault, pentru grupul francez.

Discutiile din piata despre o oferta posibila de preluare, la valoarea de 45 euro/actiune reprezinta o crestere de 17,80%, fata de pretul de inchidere de 38,20 euro/actiune, de miercuri. Villepin a spus si ca va scadea rata somajului la 8,2% pana in iunie 2007. Rata somajului a scazut in Franta la 8,7% in noiembrie 2006, cea mai mica valoare inregistrata in peste cinci ani. "Plafonul viitor pentru urmatoarea perioada de cinci ani va fi 6%", a spus Villepin.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri