Inflatia in Ungaria a crescut, in luna decembrie a anului trecut, cu 6,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cifra fiind asemenatoare celei estimate in cursul zilei de luni de un grup de 16 analisti pentru portofolio.hu., informeaza NewsIn. "Preturile la mancare nu au variat foarte mult, indicele anual scazand pana la 12,3% in decembrie, fata de valoarea de 12,6% inregistrata in luna noiembrie. insa, inflatia in sectorul hainelor si al produselor de folosinta indelungata creste in continuare", a declarat un analist al grupului Goldman Sachs din Londra, Istvn Zsoldos.

"Credem in continuare ca cel mai ridicat nivel al inflatiei nu a fost inca atins. Datele pentru luna ianuarie, care vor fi publicate luna viitoare, ar putea afisa o majorare cu 8% a inflatiei fata de aceeasi perioada a anului trecut, si estimam ca pana in luna martie cresterea va fi de aproximativ 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul majorarii controlate a preturilor", a continuat acesta.

Comparativ, inflatia Bulgariei a fost estimata, in medie pentru 2006, cu putin sub 6,9% si este prevazuta sa scada pana la 4,4% in acest an, pastrandu-se, insa, cu mult peste maximumul impus pentru adoptarea euro, care este calculat ca o medie a celor mai scazute trei rate ale inflatiei din UE plus 1,5%. Romania a inregistrat in 2006 o inflatie de 4,8%, conform spuselor lui Varujan Vosganian.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri