Grupul producator de aeronave Airbus a anuntat ca a beneficiat, in 2006, de productie la nivele record, insa a pierdut sefia mondiala in fata rivalului Boeing in ceea ce priveste numarul de aeronave vandute, a declarat compania subsidiara a EADS.

Airbus a livrat 434 de aeronave fata de cele 398 de cele livrate de grupulul rival american Boeing, insa grupul european de aeronautica a pierdut, pentru prima data in ultimii cinci ani, sefia clasamentului mondial in ceea ce priveste comenzile noi, inregistrand un numar de 824 comenzi de aeronave care, dupa calcularea comenzilor anulate, s-au redus pana la 790 de comenzi nete de avioane.

Anul 2006 "a fost un an greu pentru noi. 2007 va fi anul in care Airbus va trebui sa faca fata realitatii si sa implementeze toate masurile necesare pentru a-si tine promisiunile facute", a precizat Louis Gallois, directorul executiv al Airbus si co-CEO al EADS. "Am putea face cateva achizitii. Capacitatea noastra financiara are insa limite, dar nu este deloc nesemnificativa", a mai spus Gallois.

Airbus a precizat ca veniturile pentru 2006 au fost de aproximativ 26 de miliarde de euro, conform spuselor presedintelui si directorului executiv al companiei europene, Louis Gallois, cu ocazia unei conferinte de presa. El a anuntat ca Airbus a aprobat oficial planurile privind construirea unui noi versiuni de tranpost a modelului A330-200. Gallois a tinut sa sublinieze ca 2006 a fost un an record pentru Airbus din punct de vedere al livrarilor si al doilea an ca si performanta daca se ia in considerare comenzile primite.

Afectat de probleme de productie si management, performanta Airbus in ultimele 12 luni a fost sub cea a rivalului american, inregistrand doar 635 de comenzi ferme pana la sfarsitul lunii noiembrie.

Airbus a ocupat, in 2005, locul intai in clasamentul producatorilor de aeronave, inregistrand 1055 comenzi nete, ceea ce reprezinta un nou record al industriei aviatice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri