Imprumuturile bancare internationale s-au accelerat, in al treilea trimestru al anului 2006 si au ajuns la un total de 24.500 miliarde de dolari, potrivit rezultatelor publicate de Banca Reglementelor Internationale (BRI).

Cresterea trimestriala, de 808 miliarde de dolari, mai mare decat cea inregistrata in al doilea trimestru din 2006, de 607 miliarde de dolari, a fost accelerata de imprumuturile in dolari, euro si yeni, in timp ce alte monede s-au depreciat. Cu toate acestea, cresterea a fost sub nivelul record inregistrat in primul trimestru, de 1.400 de miliarde de dolari.

"A existat o incetinire a imprumuturile in centrele off-shore, asa numitele paradisuri fiscale, in timp ce noile imprumuturi, catre bancile din statele dezvoltate sau in curs de dezvoltare au crescut", se precizeaza in raportul BRI, conform NewsIn. Potrivit acestuia, "afacerile interbancare au ramas foarte active, mai ales in statele emergente.

Inprumuturile straine consolidate, care includ imprumuturile internatiuonale si pe cele efectuate in moneda interna de catre sediile din strainatate ale bancilor, au crescut cu 4% in al treilea trimestru, in raport cu precedentul si au fost ajustate, pe fondul fluctuatiilor monetare, la 256.000 de miliarde de dolari.

Bancile britanice si frantuzesti au inregistrat cele mai mari cresteri de imprumuturi straine, urmate de catre bancile cu sediile in Germania, Elvetia si Japonia. Aproximativ 77% din extinderea imprumuturilor s-a efectuat catre debitori din statele dezvoltate, in timp ce peste jumatate din aceasta suma a mers catre debitorii din Statele Unite. Statele europene si din regiunea Asiei Pacifice au constituit principalele piete emergente debitoare. In total, imprumuturile efectuate de catre pietele emergente au crescut cu 15%.

Rezultatele privind derivativele bancare au scazut semnificativ, a anuntat BRI, cu 9%, pana la 2.100 miliarde de dolari, in special din cauza declinului din Marea Britanie si SUA. Garantiile au crescut cu 11%, pana la 3.600 de miliarde de dolari. Bancile americane au inregistrat cea mai mare crestere in acest sens, de 172 de miliarde de dolari, urmate de cele britanice, cu o majorare de 67 de miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri