Profitul grupului american de asigurari Hanover Insurance a scazut cu 62% in al patrulea trimestru din 2006, atingand valoarea de 45,5 milioane dolari, fata de 118,7 milioane dolari, cat inregistrase in al patrulea trimestru din 2005, datorita majorarii cheltuielilor.
Profitul Hanover Insurance Group, la nivelul intregului an 2006, s-a ridicat la valoarea de 170,3 milioane dolari, dupa ce in anul precedent, 2005, Hanover Insurance Group inregistrase pierderi de 325,2 milioane dolari, datorita despagubirilor platite pentru pagubele cauzate de uraganul Katrina.

Potrivit oficialilor companiei rezultatele financiare inregistrate in al patrulea trimestru al anului 2006 includ si pierderi legate de investitii, cifrate la 14,9 milioane dolari, in vreme ce, in perioada similara din 2005, investitiile financiare au adus grupului castiguri de 5,7 milioane dolari, informeaza NewsIn, citand Reuters. Totodata, rezultatele trimestrului al patrulea din 2006 includ cheltuieli cu impozitul federal pe venit, de 26,9 milioane dolari, precum si pierderi de patru milioane dolari, rezultate din afacerile cu pensii si asigurari de viata ale grupului.

Prin comparatie, in al patrulea trimestru din 2005, castigurile Hanover Insurance Group au inclus o ajustare favorabila, de 30,2 milioane dolari, a nivelului afacerilor cu pensii si asigurari de viata ale companiei, o scutire de taxe de 9,5 milioane dolari, precum si alte ajustari fiscale, datorate modificarii tarifului anumitor prime de asigurare, din cauza pierderilor cauzate de uraganul Katrina.

"Majorarea cheltuielilor operationale ale Hanover Insurance Group in trimestrul al patrulea din 2006, pana la valoarea de 25 milioane dolari, s-a datorat investitiilor masive in noi produse si tehnologii, investitii care isi vor arata roadele in anii care urmeaza. Gandindu-ma la pierderile inregistrate in 2005, sunt foarte multumit de situatia noastra actuala si sunt convins ca Hanover Insurance Group va continua sa creasca", a declarat presedintele companiei, Frederick H. Eppinger, citat de Reuters.

Hanover Insurance Group se afla in topul primilor 35 de companii americane de pe segmentul asigurarilor generale si include companiile Hanover Insurance Co si Citizens Insurance. Grupul a fost fondat in 1852, la New York.

Potrivit unui studiu realizat de federatia organizatiilor de protectie a consumatorilor din SUA (Consumer Federation of America - CFA), in 2006, profiturile nete ale companiilor americane de asigurari generale au atins valoarea de 60 de miliarde de dolari, fata de 48,8 miliarde dolari in 2005 si 40,5 miliarde dolari in 2004, in vreme ce sumele platite de primii zece asiguratori americani, cu titlu de daune, detinatorilor de polite de asigurare, au reprezentat doar 52% din valoarea totala a primelor brute de asigurare subscrise de acestea, in 2006, fata de circa 80%, in anii '80.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri