Generarea de energie electrica din surse regenerabile a crescut, in 2006, cu 15%, fata de anul precedent, la cantitatea de 73,2 miliarde kilowati ora (kWh), a anuntat asociatia industriala germana VDEW.
Energia provenita din surse regenerabile a reprezentat, in 2006, 11,9% din totalul energiei electrice produse in Germania, in crestere de la cantitatea de 63,5 miliarde kWh din anul 2005, care a fost a zecea parte din totalul energiei electrice din 2005, se spune in comuniactul de presa al VDEW.

"Germania aproape a atins tinta de 12,5% de folosire a energiei provenite din surse regenerabile fixata de Comisia Europeana pentru anul 2012, cu ajutorul subventiilor de stat pentru energie regenerabila", a spus directorul administrativ al VDEW, Eberhard Meller, informeaza NewsIn, citand Reuters. Meller a mai spus ca programul de subventii ar trebui studiat pentru competitivitatea sa, iar astfel de scheme ar trebui armonizate la nivel european.

Clientii germani din domeniul energetic au platit peste trei miliarde de euro (3,89 miliarde dolari) pentru sectorul energiei provenite din surse regenerabile, peste comisioanele din piata pentru energie regenerabila care sunt colectate de la clienti.

Din totalul cantitatii de energie provenita din surse regenerabile in 2006, energia eoliana a reprezentat 30,5 miliarde kWh, fata de 27,2 miliarde kWh energie eoliana produsa in 2005 in Germania. Energia hidroelectrica a reprezentat 21,6 miliarde kWh din intreaga cantitate de energie electrica produsa, in crestere fata de 20,8 miliarde energie hidroelectrica produsa in 2005.

Energia regenerabila produsa din biomasa a reprezentat 15,5 miliarde kWh, in 2006, in crestere de la cuantumul de 11,2 miliarde kWh provenite din biomasa in 2005, a spus asociatia germana, citata de Reuters. Productia de energie solara germana a urcat la 2 miliarde kWh in 2006, in crestere fata de 1,3 miliarde din 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri