Piraeus Bank, a patra banca din Grecia, a anuntat, miercuri, un profit net de 434,7 milioane euro pentru anul 2006, in crestere cu 65% fata de 2005, si si-a prezentat obiectivele pentru urmatorii patru ani, care includ obtinerea unui profit net de peste un miliard de euro.

Piraeus Bank a anuntat ca profitul inregistrat in 2006 s-a datorat cresterii capitalului si majorarii imprumuturilor. "Performanta noastra a depasit estimarile initiale, de aproximativ 380 de milioane de euro", a declarat directorul executiv al Piraeus Bank, Michael Sallas. "La sfarsitul perioadei 2007-2010, Piraeus are drept obiectiv detinerea de active in valoare de peste 65 miliarde euro, ceea ce reprezinta de doua ori mai mult decat nivelul curent, profituri nete de un miliard de euro si peste 900 de filiale", a adaugat Sallas.

Planul de afaceri al Piraeus Bank pentru perioada 2007-2010 are drept obiectiv o crestere anuala medie a profitului net de 24%.

Veniturile nete ale Piraeus Bank au crescut, in 2006, cu 28% fata de anul precedent, pana la 715 milioane de euro. Cresterea a depasit asteptarile analistilor, care mizau pe un spor de 25% pana la 699 milioane de euro.

Conducerea bancii a anuntat ca va propune actionarilor acordarea unui dividend de 0,64 euro pe actiune, in crestere fata de dividendul platit in 2005, ce 0,40 euro pe actiune.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri