Proprietarii Forum Bank din Ucraina vor sa vanda un pachet de actiuni de 51% unui investitor strategic, dar nu au ajuns inca la un acord definitiv cu posibilii cumparatori, a spus, miercuri, presedintele bancii, Yaroslav Kolesnik.

"Am aprobat o decizie strategica aproape defintiva pentru gasirea unui partener. Putem ceda un pachet de control. Pana acum, insa, nu am luat nicio alta decizie", a spus seful bancii, Yaroslav Kolesnik, cu ocazia unei conferinte de presa, potrivit NewsIn. Kolesnik a negat informatiile aparute in presa ucraineana in timpul ultimelor saptamani care au spus ca Forum Bank, una dintre cele mai mari 20 de banci din Ucraina, ar fi ajuns la un acord cu banci straine.

"Banca a fost vizitata de multe alte banci. Au fost facute multe oferte... Problema gasirii unui partener ramane deschisa. Nu exista niciun fel de obligatii", a spus Kolesnik, citat de Reuters. Bancile ucrainene au fost tinta mai multor achizitii foarte importante in ultimii doi ani. Printre cumparatorii principali au fost Austria Raiffeisen International, Erste Bank, Banca Intesa din Italia, BNP Paribas din Franta si OPT Bank din Ungaria.

Analistii din sectorul bancar se asteapta ca anul acesta sa se incheie mai multe tranzactii, deoarece economia Ucrainei este stabila, veniturile individuale sunt in crestere, iar imprumuturile din sectorul de retail in crestere sunt elemente care atrag bancile straine. Kolesnik a spus ca actionarii bancii vor sa gaseasca un investitor care sa sustina strategia de dezvoltare a Forum Bank, atat in sectorul corporate, cat si in cel de retail.

"Nu pot spune ca lucrurile vor deveni mai clare in prima jumatate a anului 2007.... exceptand cazul in care sctionarilor li se va face o oferta fantastica pe care sa nu o poata refuza", a spus seful Forum Bank, citat de Reuters. Actionarii Forum Bank au spus ca planuiesc o emisiune suplimentara de actiuni, in valoare de 98,9 milioane dolari, in prima jumatate a anului, pentru majorarea capitalului bancii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri