Altria, compania mama a firmelor Kraft Foods si Philip Morris, a anuntat cresterea profiturilor pe trimestrul IV 2006, datorita majorarii pretului tigarilor si a vanzarilor de tigari.

Castigurile Kraft Foods, divizie pe care compania mama Altria, a anuntat ca vrea sa o vanda in proportie de 89% la data de 30 martie 2007, au fost, in schimb, in scadere. Castigurile anuntate de cele doua companii au subliniat diferenta dintre acestea: Kraft s-a zbatut sub presiunea preturilor crescute ale marfurilor si a vanzarilor mici, in timp ce afacerea cu tutun a firmei Philip Morris s-a dezvoltat, sustinuta de cresterea preturilor si a vanzarilor de tigari in strainatate.

Altria a spus ca profitul ei a fost de 2,96 miliarde dolari, adica 1,40 dolari/actiune, in al patrulea trimestru fiscal din 2006, fata de 2,29 miliarde dolari, respectiv 1,09 dolari/actiune, care au fost rezultatele companiei din aceeasi perioada a anului 2005, potrivit NewsIn. Veniturile, excluzand accizele platite, au fost de 17,99 miliarde dolari, sub previziunile analistilor economici care au estimat un venit de 18,19 miliarde dolari.

Venitul operational al Philip Morris a crescut cu 4,2%, la valoarea de 1,1 miliarde dolari, pe piata americana, deoarece cresterea preturilor la tigari au compensat scaderea cu 0,4% a livrarilor de tigari. Venitul operational al Philip Morris International a crescut cu 46,5%, la valoarea de 2,2 miliarde dolari, pe fondul majorarii numarului de tigari livrate cu 3,9%, la 191,4 miliarde. Venitul operational al Philip Morris International include si castigurile de 488 milioane dolari obtinute din restructurarea afacerii companiei in Republica Dominicana.

Profitul Kraft Foods insa a scazut cu 19%, la valoarea de 624 milioane dolari, adica 38 de centi/actiune. Vanzarile Kraft au scazut cu 3%, la valoarea de 9,37 miliarde dolari, partial din cauza vanzarii unor active si deoarece durata in care s-au putut face livrari a fost cu o saptamana mai scurta decat in aceeasi perioada din 2005. Cotatia actiunilor Altria a crescut cu 16 centi, la valoarea de 87,80 dolari/actiune, la New York Stock Exchange. Actiunile Kraft Foods s-au scumpit cu 10 centi, la valoarea de 34,93 dolari/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri