Compania de transfer rapid de bani Western Union a afisat un profit net, pentru anul 2006, de 914 milioane dolari, cu 1% mai mic decat cel din 2005, pe fondul plafonarii activitatii de pe pietele profitabile din Mexic si Statele Unite, arata raportul financiar publicat de companie.

In trimestrul IV 2006, compania a afisat un profit net de 214,2 milioane dolari, cu 7% sub cel raportat in ultimul trimestru din anul precedent.

Incasarile au crescut cu 10% in ultimul trimestru al anului trecut, pana la 1,2 miliarde dolari, si cu 12% in intreg anul 2006, ajungand la 4,5 miliarde dolari. Compania a incheiat anul 2006 cu peste 295.000 de locatii ale agentilor cu o cota de piata estimata a transferurilor internationale de bani de 17,4%.

"Anul acesta a adus o continuare a evolutiei excelente pe care o inregistram deja pe segmentul tranzactiilor internationale intre persoane fizice, acest segment generand 60% din incasarile totale ale companiei. in 2006, peste 85% din tranzactiile persoana fizica - persoana fizica pe care le-am realizat au implicat un agent din afara Statelor Unite, iar acest lucru demonstreaza continuarea unei tendinte mai vechi, aceea de a creste gradul de diversificare geografica a operatiunilor Western Union", a declarat presedintele-director general al companiei, Christina Gold.

Cea mai buna evolutia a fost inregistrata de tranzactiile intre persoane fizice, care au adus incasari de 990 de milioane dolari, cu 11% mai mari decat in 2005, in timp ce incasarile din tranzactii dintre persoane fizice si companii au crescut cu 7%, ajungand la 162 milioane dolari.

Pietele cheie din Mexic si Statele Unite continua sa afiseze rezultate sub medie. "Cresterea numarului de tranzactii si a incasarilor de pe pietele din Mexic si SUA continua sa fie influentate nefavorabil de cererea modesta din partea clientilor hispanici, fenomen care reflecta, in mare masura, dezbaterea existenta in Statele Unite pe tema imigratiei", se mentioneaza in raportul companiei.

Tranzactiile de pe piata mexicana au crescut cu 11% daca se iau in calcul operatiunile Vigo, firma achizitionata de Western Union la finele lui 2005, si cu 1%, daca nu se iau in calcul aceste operatiuni. "Tranzactiile interne (de pe piata Statelor Unite) au scazut cu 7%, in contextul dezbaterii legate de imigratie, precum si a unui ritm mai slab al intregii piete. Atat in Mexic cat si in Statele Unite ale Americii, decembrie a fost cea mai buna luna a trimestrului ca evolutie a incasarilor si a numarului de tranzactii", se mai spune in raportul mentionat.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri