Senatul american a stampilat majorarea salariului minim cu 2,10 dolari la 7,25 dolari/ora, in SUA, crestere esalonata in urmatoarele 26 de luni, potrivit editiei online a Denver Post citata de NewsIn.
Senatul american a votat cresterea salariului minim in SUA la pachet cu inca doua masuri legislative. Una dintre acestea se refera la facilitati fiscale pentru afacerile mici, iar cealalta la cresterea impozitarii celor care castiga peste un milion de dolari, spune DenverPost. Amabele masuri, noteaza ziarul american, sunt destul de controversate.

Cresterea salariului minim in Statele Unite ale Americii, prima din ultimii zece ani, a fost aprobata dupa o dezbatere care a durat noua zile despre modalitatile de compensare a majorarii salariale cu nevoile firmelor care angajeaza oameni prost platiti, relateaza site-ul DenverPost.

Prioritate pe agenda democratilor, cresterea salariului minim este o masura care are si consecinte concrete si simbolice. Aprobarea masurii este unul dintre primele succese legislative ale noului Congres American controlat de democrati, potrivit DenverPost.

"Aprobarea acestei mariri de leafa este un pas mic, dar necesar ca sa ajutam oamenii prost platiti din America sa iasa din saracie, in sensul prosperitatii economice", a spus senatorul american Edward Kennedy, citat de DenverPost.

Presedintele Bush a cerut camerei americane a reprezentantilor sa sustina pachetul de masuri, inclusiv ajutorul fiscal pentru micile afaceri.

"Senatul a facut un pas inspre pastrarea unei piete a muncii puternica si dinamica si pentru continuarea cresterii economice", a spus presedintele american, citat de DenverPost.

Proiectul legislativ trebuie reconciliat cu versiunea aprobata la data de 10 ianuarie 2007 de Camera Reprezentantilor, care nu prevedea reduceri de impozite. Democratii din camera au insistat ca vor o crestere salariala fara masuri suplimentare, desi unii dintre ei au admis ca va fi greu ca legea sa treaca prin senat, fara reduceri fiscale, spune DenverPost.

Republicanii au insistat asupra importantei cresterii salariale din proiectul de lege, insa, in ceea ce priveste masurile fiscale republicanii s-au gandit la ceva mai moderat, in timpul incercarilor anterioare de majorare a salariului minim, spune DenverPost.

Potrivit ultimelor estimari ale departamentului american al muncii, un numar de 479.000 de oameni au castigat exact 5,15 dolari/ ora in anul 2005, spune DenverPost.

Camera americana de comert se opune masurii legilastive, chiar daca aceasta prevede si vacante fiscale pentru afacerile mici, relateaza site-ul hr.blr.com, Business and Legal Reports.

"Orice crestere a salariului minim va afecta semnificativ linia de baza a activitatii proprietarilor de microintreprinderi", a spus vicepresedintele executiv pentru afaceri guvernamentale de la camera americana de comert SUA, Bruce Josten. "Majorarea nu ii va ajuta pe cei carora le este destinata si va obliga multe firme mici sa reduca numarul orelor de munca, beneficiile si noile angajari si ar putea conduce chiar la concedieri", apreciaza oficialul american, potrivit site-ului Business and Legal Reports.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri