Justitia sud-coreeana l-a condamnat ieri pe patronul Hyundai Motor, la trei ani inchisoare, pentru deturnare de fonduri si abuz de incredere
Patronul principalului producator de masini din Coreea de Sud si al saselea grup pe plan mondial, Chung Mong-koo, de 68 de ani, a fost gasit vinovat de deturnarea a 63 miliarde won (67 milioane dolari), prin intermediul unor falsi contabili. Suma a fost folosita pentru a mitui politicieni si alti responsabili. "Comportamentul sau constituie in mod clar o incalcarea legii, tribunalul nu are alta alternativa in afara verdictului de vinovatie", a declarat, potrivit NewsIn, presedintele tribunalului, Kim Dong-oh.

Procurorii au cerut o pedeapsa de sase ani de incarcerare, insa avocatii lui au pledat pentru reducerea pedepsei, argumentand ca o astfel de condamnare ar putea afecta viitorului unuia dintre pilonii de sustinere a economiei sud-coreene.

Un analist al industriei automobilistice la Institutului coreean al economiei si comertului, Cho Chul, a estimat ca "verdictul va avea repercusiuni negative asupra vointei grupului de a-si ameliora imaginea si calitatea produselor". Expertul a subliniat ca M Chung "continua sa joace un rol important in cadrul companiei".

Problemele judiciare ale patronului au intarziat deja exitenderea grupului in Europa si Statele Unite ale Americii. Planurile companiei au mai fost afectate de poblemele fiului directorului Hyundai, M. Chung, sef al filialei Kia Motors Corp.

Obiectivul asumat de Chung la preluarea Hyundai in 1999 a fost ridicarea grupului sud-coreean pana pe pozitia a cincea pe plan mondial in clasamentul constructorilor de automobile, prin ameliorarea calitatii produselor. Hyundai este a saselea producator mondial de automobile si controleaza aproximativ 70% din piata nationala de automobile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri