Viitorul director executiv al Total, Christophe de Margerie, a declarat ca grupul petrolier francez va trebui sa isi indrepte atentia catre energia nucleara, din cauza accesului din ce in ce mai dificil la hidrocarburi
Christophe de Margerie, care va prelua conducerea grupului francez la data de 14 februarie, a precizat ca accesul la hidrocarburi devine din ce in ce mai dificil, iar formele de energie regenerabila nu vor putea acoperi decat o portiune redusa a cerintelor energetice, potrivit editiei de luni a cotidianului financiar Financial Times. "Cu siguranta ca la un moment dat va trebui sa luam in considerare aceasta posibilitate", a declarat viitorul director executiv, potrivit NewsIn.

Responsabilul francez a precizat intr-un interviu acordat cotidianului american Wall Street Journal ca Total a fost "mai indraznet" decat rivalii sai in ceea ce priveste descoperirea unor noi zacaminte petroliere, desi firma franceza este acuzata de justitie pentru afaceri corupte in Iran si Irak. Grupul poarta discutii cu Iranul privind expoatarea unui zacamand de gaze naturale, a precizat de Margerie pentru cotidianul american. Prezenta grupului francez in statul arab este destul de controversata, mai ales din cauza politicii Statelor Unite ale Americii, care doreste izolarea economica a Iranului.

Presedintele grupului Total, Thierry Desmarest, a declarat, in cursul anului trecut, ca este gata sa respecte eventualele sanctiuni economice impuse Iranului de Organizatia Natiunilor Unite sau de guvernul francez, dar a adaugat ca restrictiile impuse de Statele Unite nu se pot extinde decat asupra societatilor americane.

Grupul francez face parte dintre societatile care vor presta servicii in cadrul contractului de exploatare a campurilor petroliere care va fi finalizat in curand intre Japonia si Iran, evaluat la aproximativ doua miliarde de dolari. Grupul Total este deja prezent in Iran, fiind in special implicat, inca din 1999, in exploatarea campului petrolier Balal, precum si in proiectul de gaz natural lichefiat, Pars LNG.

Iranul risca sanctiuni economice deoarece a refuzat sa sisteze procesul de imbogatire al uraniului, prin care se realizeaza material radioactiv ce poate fi folosit la constructia de arme nucleare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri