Grupul rus TMK, al treilea mare producator de tevi de otel din lume si cel mai mare din Rusia, a anuntat achizitia uzinei Orsk Engineering(OMZ), fara a da detalii financiare legate de cumparare, intr-un comunicat publicat pe pagina de internet a TMK.

OMZ este specializata in productia de racorduri pentru prajini de foraj, mufe pentru tevi de extractie, cilindri hidraulici pentru utilajele de foraj. OMZ ofera service pentru companii petroliere si de gaz, incluzand Surgutneftgaz, Rosneft si Gazpromneft. OMZ este singura companie din Rusia certificata de American Petroleum Institute (API) pentru fabricarea de racorduri pentru prajinile de foraj, conform specificatiei API Spec7.

"Cumpararea uzinei Orsk Engineering este pe linia obiectivelor stabilite de TMK pentru cresterea ponderii in vanzari a serviciilor din domeniile petrolier si de gaz", a declarat potrivti NewsIn, Konstantin Semerikov, director executiv de operatiuni al TMK.

Productia totala de tevi a TMK din 2006, a fost de 3,018 milioane tone, in crestere cu 3,2% fata de productia din 2005, a informat in 22 ianuarie compania. Productia de tevi fara sudura a crescut cu 3,6% in 2006, fata de anul precedent, de la 1,877 milioane tone pana la 1,944 milioane tone. Productia de tevi sudate a crescut cu 2,6% in 2006, comparativ cu 2005, de la 1,047 milioane tone pana la 1,074 milioane tone.

TMK detine in Romania fabrica de tevi Artrom din Slatina si combinatul siderurgic din Resita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri