Presedintele rus Vladimir Putin a primit marti in audienta pe principalii industriasi rusi, urmand a le cere sa depuna eforturi pentru diversificarea economiei ruse, dependenta de exploatarea materiilor prime, in special a petrolului.

Aproximativ 20 din marii industriasi rusi sunt asteptati marti la Kremlin, printre acestia numarandu-se patronul companiei de aluminiu Rusal, Oleg Deripaska, cel al companiei siderurgice Novolipetsk, Vladimir Lissin si directorul general al grupului petrolier Rosneft, Serghei Bogdanchikov, conform informatiilor publicate in cotidianul Kommersant.

In cursul acesti reuniuni, presedintele rus va face apel la acesti industriasi de a-si diversifica activitatile, pentru a se extinde asupra unui numar mai mare de sectoare, nu numai cel al materiilor perime, si sa produca bunuri a caror taxa pe valoarea adaugata este mai mare.

"Este important pentru stat sa isi reduca dependenta de pietele materiilor prime si pentru companii sa isi intareasca stabilitatea", a declarat potrivit NewsIn, presedintele Federatiei ruse a industiasilor si antreprenorilor, Alexander sokin. in schimb, patronii ar trebui sa ceara scaderi ale impozitelor, reiese din cotidianul rus.

Astfel de reuniuni au avut loc in trecut, in cursul unei astfel de intruniri presedintele rus ar fi incercat sa il descurajeze pe fostul director general al grupului petrolier Iukos, Mikhail Hodorkovski, in privinta alegerii unei cariere politice. Acesta, momentan incarcerat in Siberia, a fost inculpat luni de noi delicte, acestea putandu-i majora pedeapsa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri