Oferta de preluare a Nasdaq Stock Markets asupra London Stock Exchange (LSE), bursa de valori londoneza, a esuat pentru ca a adunat numai 0,41% din sustinerea de care avea nevoie din partea actionarilor si care ar fi trebuit sa fie de peste 50%.
Potrivit regulilor britanice de preluare, Nasdaq, care detine deja 28,75% din actiunile LSE, cea mai mare bursa de valori europeana, nu mai poate face alta oferta pentru bursa londoneza in urmatoarele 12 luni.Reprezentantii Nasdaq si-au pastrat opinia ca pretul de 1.243 pence pe actiune oferit a fost unul corect, avand in vedere competitia crescuta in aceasta industrie.

"Suntem, desigur, dezamagiti din cauza acestui rezultat si ne pastram parerea ca oferta finala a reprezentat un pret complet si corect pentru actionarii LSE", a declarat directorul Nasdaq, Bob Greifeld. El a continuat ca "dezamagirea este compensata de siguranta ca am ramas la nivelul corect al ofertei".

Analistii si dealerii declarau ca pretul de inchidere de la sfarsitul saptamanii ar putea sugera care sunt sansele de reusita ale preluarii pentru Nasdaq. Actiunile de la cea mai mare bursa de valori europeana s-au depreciat, joi, cu 1,6%, pana la 1.262 pence. Pretul actiunilor a scazut de la varful istoric de 1.350 pence atins in data de 19 ianuarie a acestui an, deoarece estimarile pentru o oferta mai mare au fost anulate si semnalele ca o competitie sporita va reduce veniturile LSE s-au inmultit, informa NewsIn, citand Reuters.

"Niciodata sa nu spui niciodata si, desigur, pe masura ce preturile se apropie de 1243 pence, probabilitatea ca Nasdaq sa reuseasca e mai mare", spunea analistul de la Man Securities, Mamoun Tazi.

Reprezentantii Nasdaq au declarat ca pretul ofertei reflecta, de asemenea, impactul competitiei sporite din partea bancilor de investitii nemultumite, care au stabilit, anul trecut, sa creeze o platforma rivala pentru tranzactionarea valorilor. Planul, denumit Proiectul Turquoise, este dezvoltat de un grup din care fac parte Citigroup, Credit Suisse si MerrillLynch."Cred din ce in ce mai mult ca Proiectul Turquoise va deveni realitate. Nu as fi crezut, anul trecut, ca 50% din lichiditatea LSE se va grupa pentru a lua o parte din activitatea bursei", declara Tazi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri