Capacitatea de energie eoliana instalata anul trecut in peste 70 de tari ale lumii a crescut cu 15.197 megawatti, respectiv cu 32%, pana la 74.223 megawatti, potrivit Consiliului Mondial pentru Energia Eoliana (GWEC).

Piata energiei eoliene continua sa creasca anual, cu o rata de 32%, dupa recordul de 59.091 megawatti din 2005, an in care piata a crescut cu 41%, in ciuda constrangerilor legate de oferta limitata de turbine eoliene. Aceasta dezvoltare arata ca industria globala a energiei bazata pe forta vantului raspunde rapid provocarii de a produce la un nivel solicitat si reuseste sa-si sustina cresterea.

In termenii valorii economice, acest sector a devenit, in prezent, unul dintre cele mai importante ale pietei energiei, iar valoarea totala a noului echipament de generare instalat in 2006 a ajuns la 18 miliarde de euro (23 miliarde de dolari), potrivit NewsIn. Statele cu cea mai mare capacitate instalata sunt Germania(20.621 MW), Spania ((11.615 MW), SUA (11.603 MW), India (6.270 MW) si Danemarca (3.136MW).

In termenii capacitatii instalate anul trecut, SUA continua sa ramana lider cu 2.454 MW, urmate de Germania (2.233 MW), India (1.840 MW), Spania (1.587 MW), China (1.347 MW) si Franta (810 MW). Rezultatele demonstreaza ca noile piete, precum Franta sau China, castiga teren.

"Cresterea accentuata din 2006 arata ca cei care iau deciziile incep sa ia in serios beneficiile pe care dezvoltarea energiei vantului le poate aduce. Pe de alta parte, nu putem uita ca energia eoliana este o tehnologie noua care necesita un cadrul robust de reglementari si implicare pentru a-si atinge potentialul", a declarat presedintele Consiliului Mondial pentru Energia Eoliana (GWEC), Arthouros Zervos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri