Tenaris a decis, luni, cumpararea companiei Hydril, producator de echipamente pentru extractia de petrol si de gaze naturale, pentru suma de 2,16 miliarde dolari in numerar, pentru dezvoltarea afacerilor sale, relateaza NewsIn.

Tenaris, cea mai mare companie din lume care produce echipamente pentru industria petrolului si a gazelor naturale vaplati 97 de dolari/actiune pentru pachetul de actiuni comune si de clasa B al companiei Hydril, cu sediul la Houston. Pretul oferit de Tenaris este cu 17% mai mare decat cotatia actiunilor Hydril de la inchiderea sedintei de tranzactionare de la Nasdaq, de saptamana trecuta.
Actiunile Hydril au fost cotate, vineri seara, la 83,04 dolari.

Cotatia actiunilor Tenaris a scazut cu 0,32%, la valoarea de 17,87 euro, la Milano. La Buenos Aires, actiunile Tenaris au scazut cu aproape 1%, la cotatia de 71,5 pesos/actiune.

Compania Tenaris, cu sediul la Luxemburg, este controlata de grupul argentinian Techint, iar actiunile ei sunt listate pe bursele din Buenos Aires, din Milano si New York.

Tranzactia cu Hydril este a doua cea mai mare achizitie facuta de Tenaris in mai putin de un an in piata americana, dupa cumpararea companiei Maverick Tube Corp, care produce conducte pentru industria petrolului si a gazelor naturale.

Actiunile Hydril au urcat cu 14,35%, in sedinta de tranzactionare de la Nasdaq, la cotatia de 94,96 dolari.

Tenaris, care desfasoara operatiuni in Europa, America de Nord, America de Sud si Asia a spus, in declaratie, ca si-a luat deja angajamente bancare, pentru finantarea achizitiei.

Consilierul companiei Tenaris in aceasta tranzactie a fost Citigroup Global Markets, iar Credit Suisse si USBX Advisory Services au consiliat compania Hydril.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri