Marea Britanie se opune planului Comisiei europene pentru energie, prin care planuieste impunerea de obiective in ceea ce priveste productia de energie regenerabila.

"Regatul Unit este de acord ca extinderea utilizarii energiei regenerabile este un lucru esential pentru satisfacerea obiectivelor europene de siguranta energetica. insa, estimam ca impunerea unor obiective obligatorii nu este cea mai buna solutie", se precizeaza in The Guardian, care citeaza un document trimis de Marea Britanie Consiliului Energie, care se va reuni joi la Bruxelles, informeaza NewsIn.

Comisia europeana preconizeaza investitii masive in sectorul energiei regenerabile, care va reprezenta pana in 2020 aproximativ 20% din productia energetica a UE, fata de doar 7% in prezent. Obiectivul separat pentru bio-carburanti sa constituie a 10% din totalul camburantilor utilizati de vehicule. Planul de actiune energetica prezentat la 10 ianuarie a primit acrodul de principiu al celor 27 de membri UE.

Marea Britanie este de parere ca fiecare stat membru al UE ar trebui sa aiba dreptul de a-si stabili propriile obiective si "de a avea posibilitatea sa produca independent energie regenerabila pentru uz propriu", mai precizeaza documentul, citat de The Guardian. "Comisia europeana a facut, in mare, propuneri bune si ca strategia sa energetica ar trebui sa fie bine primita", considera Marea Britanie.

Printre principalele obiective ale planului energetic european prezentat de Comisia europeana se numara reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, diminuarea dependentei energetice a Uniunii si stimularea pietelor gazelor naturale si ale electricitatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri