Grupul bancar francez Societe Generale a anuntat un profit net pentru al patrulea trimestru al anului trecut de 1,179 miliarde euro, cu 6% mai mare fata de acelasi interval din 2005, dar care este sub estimarile analistilor.

Societe Generale, cea de-a sasea banca din zona euro ca marime, a inregistrat in al patrulea trimestru al 2006 un profit net de 1,179 miliarde euro, castigurile fiind majorate de diverse operatiuni de preluare precum si de performantele bune realizate de diviziile sale de management de active si investitii, informeaza NewsIn citand Reutersm care chestinase un numar de 20 de analisti care au dar estimari privind rezultatele asteptate, iar media acestora dadea un nivel al profitului net de 1,241 miliarde euro.

Profitul operational brut a crescut cu 13,8% pana la 2,082 miliarde euro, depasind estimarile grupului de analisti, care se prognozau cifra de 2,072 miliarde de euro. Principalele banci europene au beneficiat de pe urma cresterii pietelor de actiuni precum si a numarului mare de fuziuni si achizitii care au caracterizat anul trecut, grupurile bancare UBS si Deutsche Bank anuntand profituri record pentru anul 2006.

Grupul francez Societe Generale a anuntat majorarea cu 16,3% a dividendului, pana la 5,2 euro pe actiune, conform asteptarilor pietei, adaugand intr-un comunicat ca grupul beneficiaza de "perspective financiare favorabile". Actiunile Societe Generale au atins in cursul zilei de marti valoarea de 139,60 euro pe actiune, in crestere cu 0,4%, aproape ded nivelul record de 141,20 euro pe actiune atins la sfarsitul saptamanii trecute.

In primele noua luni ale anului trecut, castigul net al bancii a fost in crestere cu 22,6%, la valoarea de 4,063 miliarde euro. Socit Gnrale este unul dintre cele mai mari grupuri financiar-bancare din Europa si a saptea companie franceza ca marime dupa valoarea de piata, avand o capitalizare bursiera de peste 60 miliarde euro.

Subsidiara romaneasca a grupului financiar francez, BRD - Groupe Socit Gnrale, este a doua banca din Romania, cu active de 28,03 miliarde lei (8,29 miliarde euro) la sfarsitul anului 2006, o cota de piata de 16,28% si o capitalizare bursiera la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) de aproape 14,4 miliarde lei (circa 4,2 miliarde euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri