Cea mai mare banca din Ungaria, OTP Bank, a anuntat o noua tinta de profit pentru 2007, de 211,6 miliarde forinti (aprox. 900 mil. dolari), cu 10 miliarde forinti sub nivelul planificat anterior, din cauza costurilor mai mari cu rambursarea datoriilor si a profitului sub asteptari din partea subsidiarei din Rusia.

Noua tinta de profit este cu 13% peste nivelul obtinut in 2006. OTP Bank a anuntat, miercuri, un profit net de 187,4 miliarde forinti (742,7 milioane euro) pentru anul 2006, usor peste nivelul planificat anterior de conducerea grupului. La cursul de schimb actual (253,5 forinti/euro), profitul estimat ar fi de aproape 835 milioane euro, informeaza NewsIn.

Astfel, cheltuielile legate de rambursarea datoriei contractate de banca vor fi cu 3 miliarde de forinti peste previziunile anterioare, iar contributia la profit a Investsberbank, subsidiara ruseasca a grupului ungar, va fi cu 3 miliarde de forinti mai mica decat se estimase. Aprecierea forintului va aduce inca 2 miliarde de forinti de profit in minus pentru OTP Bank, iar deteriorarea mediului economic din Ungaria va avea ca efect o scadere cu inca 2 miliarde de forinti a castigurilor din acest an, arata noile previziuni ale grupului financiar.Noile tinte anuntate de conducerea OTP Bank sunt in ton cu estimarile analistilor. "Consideram ca tinta este una realista si ca subsidiarele straine vor aduce 24% din profitul total al acestui an", se arata intr-un comentariu publicat de cotidianul financiar ungar Portfolio.

Presedintele OTP Bank, Sndor Csnyi, a declarat, citat de Portfolio, ca tinta initiala de profit ar fi putut fi atinsa, insa grupul isi va extinde reteaua de unitati mai rapid decat anuntase anterior. Banca va obtine, in 2007, castiguri mai mari cu 9% decat cele din 2006 de pe piata ungara, insa cea mai mare parte a profiturilor va veni din subsidiarele din strainatate, arata planurile grupului ungar. Astfel, piata ungara va contribui cu 40% la cresterea profitului, subsidiarele straine cu 11%, in timp ce restul va veni din partea noilor achizitii realizate in 2006.

OTP opereaza in noua tari din Europa Centrala si de Est si deserveste peste 11 milioane de clienti. Subsidiara romaneasca a grupului, OTP Bank Romania, a avut pierderi de 2,6 miliarde forinti (35,3 milioane lei) in 2006, cu 23% mai mari decat cele din anul anterior, iar activele bancii au crescut de peste doua ori, la 193,4 miliarde forinti (2,64 miliarde lei, 781,4 milioane euro), potrivit raportului financiar al bancii mama.

OTP Bank a mandatat ABN Amro si Dresdner Kleinwort sa-i plaseze obligatiunile in euro

OTP Bank a mandatat bancile ABN Amro si Dresdner Kleinwort sa administreze emisiunea de obligatiuni in euro pe care institutia planuieste sa o lanseze in viitorul apropiat. Emisiunea va avea scadenta in doi ani si va fi de tip benchmark (care vor reprezenta o referinta pentru titluri similare). Banca nu a precizat data exacta a emisiunii, ci a mentionat doar ca va fi lansata "in viitorul apropiat, in functiile de conditiile de pe piata", potrivit comunicatului citat.

Agentia de evaluare financiara Moody's a acordat bancii ungare ratingul A1, cu perspectiva stabila, pentru imprumuturile in moneda straina. OTP Bank a inregistrat in trimestrul al patrulea din 2006 cel mai slab profit net din ultimii doi ani, de 40,93 miliarde forinti (162,2 milioane euro). Profitul net pe tot anul trecut a fost de 187,4 miliarde forinti (742,7 milioane euro), usor peste nivelul planificat anterior de conducerea grupului, potrivit raportului financiar al institutiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri