Al treilea grup bancar din Italia, Capitalia, a anuntat majorarea cu 12% a profitului obtinut in 2006, peste estimarile pietei, atingand nivelul de 1,162 miliarde euro (1,5 miliarde dolari), pe fondul cresterii substantiale a activitatilor de creditare, relateaza Reuters citata de NewsIn.

Despre Capitalia, considerata una dintre putinele banci din Italia care sunt inca atractive pentru piata, analisti credeau ca va obtine un profit net de 1,093 miliarde euro, conform unui sondaj efectuat de Reuters, in care au fost chestionati zece analisti.

Rezultatele Capitalia au fost publicate la scurt timp dupa ce directorul executiv al grupului, Matteo Arpe, a reusit sa isi pastreze functia, dupa ce si-a cerut scuze in mod public presedintelui consiliului de administratie, Cesare Geronzi, pe fondul amenintarilor venite din partea puternicilor investitori ai Capitalia, care doreau concedierea lui Arpe din cauza neintelegerilor existente intre cele doua conduceri.

Veniturile Capitalia au crescut cu 7% in 2006, pana la 5,533 miliarde euro. Raportul costuri-venituri, care reprezinta o evaluare a eficientei bancii, a fost de 58,4%, in crestere cu 2,7% fata de anul precedent.

In luna septembrie 2006 , Capitalia a respins oferta de preluare de catre banca olandeza ABN AMRO, banca ce dispune de o capitalizare de piata de aproximativ 17 miliarde de euro, deoarece nu a dorit ca banca sa devina o subsidiara a unei institutii straine.

Intesa, cea de-a doua banca a Italiei, a intentionat, in lunile precedente, sa fuzioneze cu Capitalia, oferta refuzata de aceasta. Capitalia a preluat atunci 2% din capitalul Intesa, pentru a evita o preluare ostila.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri