Dolarul a atins cel mai jos nivel al ultimelor doua luni fata de euro, deoarece statisticile americane au aratat in ianuarie o scadere mai mare fata de asteptarile analistilor a cererii pentru bunuri cu o durata de viata mai mare de trei ani, relateaza Reuters citat de NewsIn.
Statisticile americane publicate marti au accentuat ingrijorarea pentru starea economiei americane.

Presiunile asupra dolarului s-au manifestat si inainte de publicarea statisticilor, deoarece esecurile imprumutatorilor americani de mare risc din sectorul ipotecar, scaderea preturilor marfurilor in China si tensiunile din Iran au convins investitorii sa fie mai prudenti.

"Nu as cumpara dolari azi", a spus directorul departamentului de cercetare a pietei valutare internationale de la divizia din Florida a companiei de consultanta Action Economics, Ron Simpson.

Comenzile pentru bunuri cu o durata de viata mai mare de trei ani au scazut, in ianuarie, cu 7,8%, mult peste asteptarile economistilor. Dupa scaderea cererii de bunuri din sectorul de aparare, micsorarea cererii de bunuri cu o durata de viata mai mare de trei ani a fost cea mai mare scadere lunara inregistrata.

Dolarul s-a depreciat mai ales fata de yen, care a crescut deoarece unii investitori au renuntat la tranzactiile speculative, in care se folosesc imprumuturi de monede cu randament mic pentru cumpararea altora aducatoare de castig mai mare, cum ar fi dolarul sau lira sterlina.

Euro a crescut la cotatia de 1,3247 dolari, de la cea de 1,3230 dolari atinsa inainte de prezentarea statisticilor. Ulterior, moneda europeana s-a tranzactionat in crestere cu 0,4%, la cotatia de 1,3233 dolari. Dolarul a scazut cu 1,4% fata de yen, la cotatia de 118,90 yeni, dupa ce a inregistrat cea mai scazuta valoare din ultimele sapte saptamani, de 118,75 yeni.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri