Adecco, liderul mondial pentru resurse umane, a inregstrat o crestere cu 35% a profitului net in 2006, depasind estimarile, datorita unor rezerve pentru plata taxelor dezvaluite la sfarsitul anului, insa actiunile grupului au scazut din cauza ingrijorarilor. Profitul companiei elvetiene de recrutare a crescut pana la 611 milioane de euro iar veniturile au urcat cu 12%, pana la peste 20 de miliarde de euro, usor sub estimarile imbunatatite de achizitia de anul trecut a companiei germane pentru locuri de munca DIS.

Compania a mai anuntat ca a inceput cu o tendinta pozitiva anul 2007, cu o crestere de 8% a veniturilor ajustate in ianuarie si a confirmat tintele de crestere a veniturilor si o rata de operare imbunatatita. "Evoluam potrivit planului, pentru a atinge tintele pe termen lung, o crestere intre 7 si 9% a veniturilor anuale si o rata a marginilor de profit de peste 5%", a declarat potrivit NewsIn directorul companiei, Dieter Scheiff.

Potrivit InvestorWord.com, marginile de profit reprezinta un indicator care masoara eficienta strategiei de preturi a companiei si eficienta de operare. Acestea se obtin ca pondere din veniturile companiei, care ramane dupa plata costurilor variabile de productie, precum salariile, costurile de productie sau materiile prime. Compania are nevoie de margini de profit sanatoase pentru a putea plati costurile fixe, precum ratele dobanzilor pentru datorii sau imprumuturi.

Cu toate acestea, actiunile companiei s-au depreciat cu 3%, pana la 78,60 franci elvetieni, pe fondul ingrijorarii investitorilor pentru ritmul de crestere a veniturilor si pentru timpul de care este nevoie pentru redirectionarea afacerii catre servicii profesionale cu profit ridicat, in locul recrutarilor in masa pentru birouri.

Un analist citat de Reuters a declarat ca afisarea surpriza a rezervelor pentru taxe din al patrulea trimestru i-a permis companiei sa depaseasca previziunile. Cresterea vanzarilor pe piata cheie frantuzeasca a fost mai lenta decat anterior, cu toate ca piata a fost stabila, a mai apreciat analistul. "Rezultatele nu sunt deosebit de puternice, mai ales pe partea de crestere a vanzarilor", a mai spus analistul, care a adaugat ca, privind rezultatele la modul global, "anuntul despre rezerve a salvat raportul financiar".

Analistii de la UBS au apreciat, intr-o nota de cercetare, ca "extinderea organica a vanzarilor a aratat o franare de la 11% in trimestrul al treilea din 2006, fata de aceeasi perioada a anului precedent, la 8% in ultimele trei luni, mai ales din cauza scaderii increderii pe pietele din SUA, Franta si Marea Britanie.

Directorul Scheiff a argumentat ca grupul a progresat pe piata germana, insa nu a reusit sa dovedeasca analistilor beneficiile pentru preluarea DIS. Adecco a cumparat compania de recrutare germana anul trecut, printr-o intelegere evaluata la 666 de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri