Grupul Linde, cel mai mare producator mondial de gaz industrial, a obtinut venituri de peste doua ori mai mari in 2006, fata de anul precedent, alimentate de castigurile reziduale si va acorda dividende mai mari decat estimarile, informeaza NewsIn.

Veniturile inainte de deducerea dobanzilor, taxelor, deprecierii si amortizariloe (EBITDA) au crescut pana la 3,83 de miliarde de euro, de la 1,71 miliarde cu un an in urma, deoarece vanzarea afacerii Kion, producatorul de motostivuitoare, a contribuit la cresterea veniturilor.

Dupa ajustarea in functie de termeni speciali si consolidarea, pentru prima oara, a grupului britanic de gaz BOC, profitul a crescut cu 10%, pana la 1,88 miliarde de euro. Dupa cresterea cu 8,4% a castigului net pe actiune, pana la 4,66 de euro, Linde a propus ridicarea dividendelor pana la 1,5 euro pe actiune, de la 1,4 euro. Un sondaj Reuters a indicat o medie estimativa de 1,46 euro pe actiune.

Format dupa ce compania germana a achizitionat rivalul BOC, pentru 8,2 miliarde de lire sterline la inceputul lunii septembrie a anului 2006, grupul a depasit compania frantuzeasca Air Liquide si a devenit liderul industriei de gaz industrial. Linde a vandut, de atunci, active de productie a gazului pentru a indeplini cerintele antitrust si a cedat afacerea de motostivuitoare unui consortiu de capital privat, pentru patru miliarde de euro, pentru a micsora datoriile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri