Tulburarile actuale ale pietei financiare par mai degraba o corectie pe termen scurt, nu o cotitura de durata, iar zona euro trebuie sa ramana vigilenta la riscurile de volatilitate, a spus comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia, informeaza NewsIn.

Oficialul european a aratat ca o corectie tehnica nu este surprinzatoare, avand in vedere castigurile mari pe care le-au avut in ultimii ani actiunile si activele. "Nu vad niciun semnal ca aceasta corectie ar fi una structurala, care risca sa se permanentizeze, dar trebuie sa fim vigilenti", a spus Almunia, in timpul unei prezentari facute la Madrid.

Sansele ca pietele financiare ale zonei euro sa ia o cotitura permanenta nu sunt mai mari decat erau acum cateva luni, iar moneda europeana ofera membrilor zonei euro protectia necesara in fata volatilitatii, a opinat Almunia, citat de Reuters.

Declaratiile comisarului european pentru afaceri economice si monetare survin in contextul in care Comisia Europeana a revizuit, la 16 februarie, prognoza pentru crestere economica, cu 0,3% mai mare, la 2,4% si a estimat ca inflatia va scadea, ca sa atinga tinta Bancii Central Europene.

Almunia a refuzat sa comenteze daca prognoza de inflatie a Comisiei Europene pe 2007, de 1,8%, inseamna mai putine presiuni pentru ca Banca Central Europeana sa continue sa urce rata dobanzii de politica monetara. El a mai spus, insa, ca majorarea salariilor poate genera noi riscuri inflationiste.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri