Mai multe grupuri energetice europene planuiesc sa isi uneasca retelele de transport tranfrontalier pentru a se apara impotriva planurilor Comisiei Europene, care urmares divizarea sectoarelor de productie si distributiei de energie, potrivit cotidianului german Sddeutsche Zeitung, citat de NewsIn.

Grupuri energetice din Germania, Franta si Benelux planuiesc sa isi uneasca retelele de distributie transfrontaliera, urmand a incredinta conducerea unei societati independente.

"Vom fi in continuare proprietari asupra acestor retele, insa vom contribui si la ameliorarea mediului concurential", a comentat un responsabil al sectorului energiei din Germania, care a preferat anonimatul.

Pentru a imbunatati mediul concurential si a reduce preturile, Comisia Europeana intentioneaza sa oblige marile grupuri de energie sa isi separe activitatile de productie si distributie de electricitate, mergand pana la vanzarea acestora din urma, daca va fi cazul.

Companiile au fost impotriva acestor planuri, precizand ca se aseamana cu o expropriere, aceste strategii europene fiind virulent criticate in Franta si Germania. Acest proiect va fi supus aprobarii sefilor de stat si de guvern a statelor membre UE, reuniti la Bruxelles.

"Avem nevoie de o legislatie clara si sper ca statele membre vor accepta propunerile noastre", a comentat presedintele Comisiei Europene, Jos Manuel Barroso, intr-un interviu acordat cotidianului Handelsblatt. "Daca firmele vor incalca dreptul european privind separarea productiei si distributiei de electricitate, Comisia va actiona in consecinta", a avertizat Barroso.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri