Grupul farmaceutic indian Ranbaxy Laboratories a depus oferta pentru achizitia diviziei de medicamente generice a Merck KGaA, care este evaluata la patru miliarde de euro.

"Am depus ieri oferta", a declarat marti un purtator de cuvant al Ranbaxy, confirmand un raport aparut in cotidianul Economic Times, conform caruia producatorul indian de farmaceutice este consiliat in aceasta afacere de companiile Citigroup si Goldman Sachs.

Merck a declarat ca ar putea vinde divizia de medicamente generice pentru a se concentra pe medicamente si produse chimice cu o cota mare de profit si pentru a acoperi o parte din datoria acumulata dupa achizitia grupului Serono, evaluata la 13,3 miliarde dolari.

Se estimeaza ca vanzarea acestei divizii va aduce grupului Merck cel putin patru miliarde euro (5,3 miliarde dolari), conform estimarilor realizate de persoanele implicate in procesul de vanzare.

Purtatoarea de cuvant a Dr. Reddy's Laboratories a precizat ca grupul pe care il reprezinta nu va participa la licitatie. Un inalt oficial al Cipla, care a dorit sa ramana anonim, a precizat ca Cipla nu a licitat direct, ci prin intermediul unor fonduri private de investitii.

Cotidianul a citat anumite surse bancare conform carora licitatia va fi foarte stransa si firmele indiene nu prea au sanse sa castige din cauza pretului foarte mare al diviziei Merck, care ar fi descurajat chiar si anumite fonduri private de investitii.

Printre celelalte companii ce participa la aceasta licitatie se numara grupul islandez Actavis, cel german StadaArzneimittel AG, cel american Mylan Laboratories Inc.si cel israelian Teva Pharmaceutical Industries Ltd. Pe langa aceste grupuri farmaceutice, s-au mai aratat interesate de achizitie si companiile Carlyle, Bain Capital si Apax Partners.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri