Investitorii s-au grabit miercuri sa cumpere actiuni la casa de brokeraj Nikko Cordial, in pofida caderii bursei din Tokyo, dupa ce Citigroup a marit cu 26% oferta de preluare a grupului financiar nipon.

Dupa inchiderea sedintei de tranzactionare de miercuri, reprezentantii grupului financiar-bancar american au spus ca joi va incepe oferta pentru preluarea integrala a companiei Nikko Cordial, a treia casa de brokeraj din Japonia. Oferta Citigroup va fi valabila timp de 30 de zile lucratoare, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Tranzactionarea actiunilor Nikko a fost blocata, miercuri, de un aflux masiv de comenzi de cumparare. Totusi, ultima cotatie a actiunilor Nikko, de la inchiderea sedintei de tranzactionare de miercuri din piata japoneza, a fost de 1.690 yeni/actiune, in crestere fata de cea de la inchiderea sedintei de marti si foarte aproape de limita zilnica de 200 de yeni, respectiv 13,4%. Limita zilnica pentru actiunile Nikko se va extinde, joi, la 300 de yeni, pe seama unui plafon de pret de 1.990 de yeni.

Cotatia actiunilor Nikko de la inchiderea sedintei de tranzactionare a fost sub noua oferta de preluare facuta de catre Citigroup, de 1.700 yeni/actiune. Grupul financiar-bancar american a majorat, marti, cu 26% oferta initiala, de 1.350 yeni/actiune pentru preluarea firmei Nikko, dupa ce decizia bursei din Tokyo de a nu delista compania a crescut valoarea casei de brokeraj japoneze.

Un analist pentru brokeraj de la Deutsche Bank, Hiroyuki Maekawa, a spus ca oferta majorata facuta de catre Citigroup se incadreaza in culoarul cuprins intre 1.400 si 2.100 yeni/actiune si pare a fi "dovada faptului ca Citigroup este foarte hotarat sa cumpere grupul nipon Nikko Cordial".

Citigroup vrea sa cumpere toate actiunile Nikko si mizeaza ca va achizitiona cel putin 50% din pachetul de actiuni al casei de brokeraj japoneze. Citigroup detine deja o participatie de aproape 5% la Nikko si ofera pentru cumpararea celorlalte actiuni suma de 13,58 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri