Modernizarea sistemului fiscal, cresterea varstei medii de pensionare si a numarului de parteneriate public-privat sunt cateva dintre solutiile propuse de organizatia Deloitte pentru ca guvernele din intreaga lume sa faca fata tendintei de imbatranire a populatiei la nivel global
Potrivit studiului "Deservirea populatiei imbatranite", realizat de organizatia Deloitte si citat de NewsIn, imbatranirea globala a populatiei va determina guvernele din intreaga lume sa reanalizeze serviciile oferite cetatenilor si sa regandeasca modalitatile de finantare a serviciilor publice.

Studiul a relevat faptul ca, pana in 2011, indicele de dependenta, reprezentat de raportul dintre populatia actriva (15-65 de ani) si cel al populatiei inactive (0-14 ani si peste 65 de ani) va creste in majoritatea tarilor dezvoltate. Rata scazuta a natalitatii si numarul scazut al fortei de munca din randul populatiei in varsta va determina cresterea dramatica a gradului de dependenta in unele tari din Uniunea Europeana sau in Japonia, care vor avea cel mai mult de suferit din cauza schimbarilor demografice.

In consecinta, pe fondul scaderii numarului populatiei de varsta scolara, cererea de servicii care se adreseaza persoanelor in varsta va creste, in timp ce sistemul educational si serviciile destinate copiilor si tinerilor vor regresa.

Pentru a face fata acestor schimbari, Deloitte propune ca guvernele sa-si modernizeze serviciile fiscale in vederea reducerii dependentei de veniturile provenite din impozitele pe salarii. Erodarea veniturilor fiscale provenite din impozite pe venit si pe salariu ar putea fi contrabalansata si prin cresterea varstei medii de pensionare.

In acelasi timp, guvernele ar putea introduce taxe de utilizare pentru unele servicii guvernamentale, iar numarul parteneriatelor public-privat ar putea sa creasca. Astfel, guvernele vor putea sa echilibreze balanta intre cerere si costuri pe masura ce populatia imbatraneste, mai arata studiul organizatiei Deloitte.

Deloitte Central Europe este o organizatie regionala de firme, care face parte din organizatia DeloitteTouche Tohmatsu. in Romania, serviciile sunt furnizate de Deloitte Audit, Deloitte Consultanta SRL, Deloitte Reorganizare si Reff & Associates, care sunt afiliate la Deloitte Central Europe Holdings Limited. Deloitte Romania furnizeaza servicii de audit, consultanta manageriala si financiara si servicii fiscale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri