Banca centrala a Cehiei a mentinut, joi, dobanda cheie la 2,50%, a sasea luna consecutiv, in conformitate cu asteptarile analistilor care estimeaza ca preturile temperate garanteaza ca nu se va inaspri politica monetara, informeaza NewsIn. in perioada octombrie 2005 - septembrie 2006, banca centrala a Cehiei a urcat dobanda cheie cu 0,75% in total, ca sa previna accentuarea presiunilor inflationiste din cauza cresterii economice.

Nu numar de 18 analisti care au raspuns unui sondaj Reuters au estimat ca dobanda de politica monetara a Cehiei se va mentine la cel mai scazut nivel din Uniunea Europeana, respectiv cu 1,25% mai putin fata de dobanda echivalenta din zona euro.

Reprezentantii bancii centrale a Cehiei nu au facut niciun fel de declaratii dupa sedinta lunara, la care au participat doar sase dintre cei sapte membri ai comitetului de politica monetara. Robert Holman, cunoscut ca sustinator al relaxarii politicii monetare, nu a fost prezent la reuniune.

Banca centrala va prezenta numaratoarea voturilor si va analiza riscurile pentru previziunile de inflatie pentru urmatoarele 18 luni la o conferinta de presa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri