Premierul ucrainean Viktor Ianukovici a dorit sa-i linisteasca miercuri pe investitorii straini, spunandu-le ca drepturile lor vor fi garantate in pofida crizei politice din Ucraina, informeaza NewsIn. "Vom garanta respectarea drepturilor investitorilor straini, ale celor care se afla deja in Ucraina si ale celor care intentioneaza sa vina", a declarat Ianukovici in timpul unei reuniuni cu ambasadorii acreditati la Kiev.

El a calificat situatia din Ucraina drept "o reglare de conturi ucraineano-ucrainene care nu este indreptata impotriva niciunui partener strain". "Nu va avea nicio influenta asupra politicii noastre externe", a adaugat prermierul, subliniind ca guvernul sau "va fi garantul linistii si stabilitatii tarii".

"Avertizez toti liderii tuturor fortelor de ordine sa nu execute niciun ordin criminal, indiferent de oriunde ar proveni el", a declarat el. Seful executivului a cerut si presedintelui sa "nu zgandareasca ranile vechi" si "sa nu revina la retorica" din timpul Revolutiei Portocalii, din 2004.

Ianukovici este de parere ca "actiunile ilegale ale presedintelui" risca sa antreneze "o divizare a tarii" intre estul prorus si vestul nationalist si prooccidental. Presedintele Viktor Iuscenko s-a intalnit marti cu ambasadorii tarilor membre G8 - cele mai industrializate tari - pentru a-i asigura ca aceasta criza va rezolvata "exclusiv pe cai democratice".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri