Gigantul energetic rus Gazprom, grupul german RAJ AJ si compania ruso-germana Wingas planuiesc sa deschida un amplasament subteran de stocare a gazelor naturale in localitatea Haidach din Austria.

Seghei Khan, sef al departamentului Gazprom de stocare subterana a declarat cu ocazia unui forum tinut miercuri la Sankt Petersburg privind sectorul rusesc al combustibilului si energiei, ca cei trei parteneri vor detine fiecare 33% din acest amplasament de stocare, potrivit NewsIn."Am semnat contracte de stocare a gazelor naturale cu mai multe state, inclusiv Germania, Austria si Marea Britanie si de acum vom detine aceste amplasamente", a precizat Khan.

Gazprom mai planuieste sa construiasca in Belgia un amplasament subteran de stocare cu o capacitate de 0,5 miliarde metri cubi, analizand demararea unor proiecte similare in China, Pakistan, India, Iran, Italia si Romania. Gazprom a creat deja si va finaliza inregistrarea unei companii subsidiare ce va administra acest amplasament de stocare, denumita Gazprom-PHG, pana la sfarsitul acestui an.

Anatoly Sizonenko a fost numit director general al acestei noi companii. Khan a precizat ca un numar de zece companii independente au aparut pe langa subsidiarele regionale ale Gazprom, acestea fiind specializate in transportul de gaze naturale. "Pana la sfarsitul acestui an Gazprom-PHG va prelua aceste companii independente urmand a crea o companie unificata", a precizat Khan.

Grupul Gazprom, care detine monopol al extractiei si productiei rusesti de gaze naturale, este cea mai mare companie producatoare de gaze naturale din lume, cu o valoare pe piata de 300 de miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri