OMV si Island Gas and Oil au semnat un acord privind schimbul de active prin care compania austriaca a primit 50% din licenta de exploatare offshore din Irlanda, in schimbul unei participatii de 50% din blocul de exploare Durresi din Albania, informeaza un comunicat al OMV, remis NewsIn.

Potrivit documentului, cele doua companii au semnat, pe 17 aprilie, un acord de schimb de active. "Island acorda OMV o participatie de 50% din licenta de explorare offshore 3/05 (“FEL 3/05”) de la frontiera irlandeza in schimbul unei participatii de 50% din blocul de explorare offshore Durresi detinut de OMV in Albania", se arata in comunicat. Tranzactia va fi finalizata in urmatoarele doua luni, dupa ce va fi aprobata de autoritatile din Irlanda si Albania.

"Prin aceasta actiune, OMV isi consolideaza pozitia in regiunea cheie din nord-vestul Europei, care cuprinde activitatile companiei din Marea Britanie, Irlanda, Insulele Feroe si Norvegia", mai spun reprezentantii OMV. Potrivit acestora, OMV detine, in aceasta regiune, 10 campuri de productie si 43 de licente de explorare, cu o productie de aproximativ 13.000 barili echivalent petrol pe zi (bep/zi).

Profitul operational al grupului austriac OMV in 2006 a fost cu 5% mai mare decat cel inregistrat in anul precedent, pana la valoarea de 2 miliarde de euro. Venitul net al companiei s-a majorat la 1,7 miliarde de euro, cu 11% mai mult decat in 2005, in timp ce vanzarile grupului au crescut cu 22%, pana la valoarea de 19 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri