Grupul farmaceutic Merck KGaA a anuntat majorarea cu 11,4% a profitului operational inregistrat in primul trimestru al 2007, datorita vanzarilor substantiale ale medicamentelor pentru cancer si scleroza multipla.

Profitul operational al Merck a depasit asteptarile pietei, atingand 321,3 milioane euro (436 milioane dolari), cu mult peste cele 288,4 milioane inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Un grup de 15 analisti estimasera pentru Reuters ca profitul operational al Merck in primul trimestru se va ridica la 318 milioane euro. Merck a inclus pentru prima data in raportul sau financiar rezultatele obtinute de firma elvetiana Serono.

Castigurile grupului Merck au fost afectate de iesirea de sub protectia patentului a anumitor medicamente, precum si de costul de finantare al achizitiei companiei elvetiene Serono.

Firma germana, formata in urma cu mai mult de 300 de ani, s-a implicat intr-o strategie ce are drept baza concentrarea pe medicamente sub protectia patentului si a analizat posibilitatea vanzarii diviziei sale de medicamente generice, pentru a reduce astfel din datorii.

Divizia de medicamente generice, ce a avut vanzari de 1,8 miliarde dolari in 2006, a atras numerosi potentiali cumparatori, inclusiv grupul israelian rival Teva Pharmaceutical Industries Ltd, cel islandez Actavis si cel american Mylan Laboratories Inc.

Merck a precizat ca se asteapta la o crestere organica substantiala a vanzarilor si o majorare cu peste 10% a rezultatelor operationale, excluzand divizia sa de medicamente generice.

Merck a adaugat ca vanzarile medicamentului pentru cancer Erbitux au crescut cu 48% in primul trimestru al 2007, pana la 110 milioane euro iar cele ale medicamentului Rebif pentru tratarea sclerozei multiple a crescut cu 3,5% pana la 283 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri