Agentia de rating pentru investitori Moody's a urcat ratingurile atribuite bancii elene Piraeus Bank pentru depozitele pe termen lung in moneda straina si pentru depozite pe termen scurt in moneda straina, si a imbunatatit calificativul pentru putere financiara al bancii de la C- la C.

Moody’s Investor Service a crescut cu trei puncte, de la Baa1 la A1, rating-ul Piraeus Bank pentru depozitele pe termen lung in moneda straina, informat banca duminica. In A fost reevaluat si rating-ul depozitelor pe termen scurt in moneda striina, care a crescut de la Prime -2 la Prime -1.

Moody's a decis marirea calificativelor Piraeus Bank in urma cresterii puterii financiare a bancii, pe care a semnalat-o cu o evolutie de la calificativul -C la C, precum si datorita pozitiei actuale a institutiei in sectorul bancar.

Aceasta crestere semnificativa a calificativelor de rating acordata de Moody's bancii Piraeus va determina cresterea numarului de investitori precum si diminuarea costurilor de finantare, arata comunicatul bancii.

Agentia Moody’s mentioneaza ca dintre bancile analizate dupa noile sisteme de analiza JDA si BFSR, "cea mai mare crestere a rating-ului a fost inregistrata de Piraeus Bank SA, ale carei calificative pentru depozitele pe termen lung si datorie suveranaau urcat cu trei puncte, reflectand cresterea puterii financiare a bancii precum si posibilitatea ridicata ca bancii sa i se ofere suport, tinand seama de cota sa de piata importanta", se arata in comunicatul bancii.

Grupul Piraeus este prezent, in afara Greciei, si in Bulgaria, Romania, Egipt, Albania si Serbia. Subsidiara romaneasca a grupului, Piraeus Bank Romania, a fost infiintata in anul 1995 (sub numele de Pater Credit Bank). Banca a fost asimilata de Piraeus Bank Group la mijlocul anului 2000. La 31 decembrie 2006, Piraeus Bank Romania detinea o retea 54 de sucursale pe intreg teritoriul tarii si avea active de aproape 1,93 miliarde lei (569,8 milioane euro). Institutia financiara controla 1,12% din piata romaneasca, fiind a 18-a banca din sistem, potrivit datelor bancii centrale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri