Presedintele venezuelean Hugo Chavez a anuntat decizia Venezuelei de a se retrage din Banca Mondiala si Fondul Monetar International, calificandu-le drept \"mecanisme ale imperialismului\" destinate sa exploateze tarile sarace.
"Anunt retragerea noastra din Banca Mondiala si FMI. Ei trebuie sa ne dea fondurile", a spus Chavez, la televiziunea nationala. "Mai bine sa iesim inainte sa fim jefuiti. De ce? Pentru ca aceste institutii sunt in criza. Am citit in presa ca FMI nu poate plati salariile", a adaugat el, potrivit NewsIn. Cu aceasta ocazie, Chavez i-a dat ministrului de finante, Rodrigo Cabezas, misiunea de a transmite acestor doua organisme retragerea Venezuelei. "Aici in Venezuela FMI era cel care comanda, acest mecanism din mainile imperialismului nord-american, pentru a impune politici economice si sociale brutale", a adaugat Chavez.

Potrivit acestuia, ministrii de finante venezueleni din cabinetele precedente au raspuns intereselor straine. "Practic traiau la Washington si era aproape o conditie sa vorbeasca limba engleza. Eu am un ministru de finante care vorbeste spaniola", a subliniat el. Statele Unite l-au acuzat pe Chavez ca este un element destabilitzator pentru America Latina, iar secretarul de stat, Condoleezza Rice, a spus miercuri ca acesta isi distruge tara "economic si politic".

In plus, Chavez a amenintat ca isi va retrage tara si din Organizatia Statelor americane (OEA), daca acest organism il va condamna in dosarul postului de televiziune privat Radio Caracas Television. "Daca OEA, dupa tot ce s-a intamplat aici, condamna Venezuela, aceasta se va retrage din organizatie", a subliniat Chavez, la o reuniune a summitului Alernativa bolivariana pentru America. Chavez s-a referit la posibilitatea ca tara sa sa fie condamnata de Curtea Internationala a Drepturilor Omului si OEA pentru incalcarea libertatii de expresie in dosarul RCTV.

Chavez si-a anuntat recent intentia de a nu reinnoi licenta RCTV, careia ii reproseaza ca a fost implicata in lovitura de stat care l-a indepartat de la putere timp de doua zile, in urma cu cinci ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri