Deutsche Boerse poarta negocieri avansate pentru a cumpara International Securities Exchange, cu sediul la New York, cu 68 de dolari pe actiune, respectiv cu un total de 2,6 miliarde de dolari, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Aceasta intelegere ar permitei bursei de valori din Frankfurt sa se extinda pe piata americana de tranzactionare a produselor financiare derivate (contracte options). Bursele financiare sunt intr-un proces de consolidare, prin care urmaresc sa-si diversifice afacerile si sa scada costurile. Pietele pentru derivative au devenit deosebit de atractive, deoarece tranzactiile cu produse financiare derivative listate creste mai repede dacat tranzactiile cu actiuni sau cu contracte futures.

Directorul Deutsche Boerse, Reto Francioni prezinta, luni, planul de achizitie boardului de supraveghere, a mai relatat WSJ, care citeaza surse aproapiate afacerii.

Actiunile ISE au incheiat cotatia la 45,72 de dolari. Acestea au deschis sesiunea in crestere cu peste 30%, la Busa de Valori din New York(NYSE), ajungand la peste 63 de dolari in timpul zilei de luni.

ISE, care si-a inceput activitatea in 2005 si este cea mai mare bursa pentru produsele financiare derivate este vazuta ca o tinta potentiala de preluare, dupa ce Nasdaq a demarat, luna trecuta, negocierile cu Philadelphia Stock Exchange, a treia bursa americana pentru contractele options, pentru incheierea unui posibil acord.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri