Erste Bank a afisat un profit de peste 300 milioane de euro in primul trimestru al anului si a anuntat ca prioritatile anului financiar 2007 au in capul listei integrarea Bancii Comerciale Romane (BCR), a anuntat presedintele executiv al grupului financiar austriac, Andreas Treichl.
Pentru anul 2007, Erste Bank si-a fixat o tinta de marire a profitului net cu cel putin 25% deoarece considera ca rezultatele financiare afisate in primul trimestru arata o tendinta de crestere care poate fi mentinuta, a mai precizat Andreas Treichl.

“Este un obiectiv pe care ne-am bucura sa-l putem confirma pe fondul unor rezultate excelente obtinute in primul trimestru”, a subliniat Treichl. "Ne-am planificat de asemenea ca in 2008 si 2009 sa obtinem o crestere de peste 20% a profitului net", a completat acesta, potrivit NewsIn.

Profitul net dupa plata intereselor minoritare a crescut cu 25,1% in primul trimestru al anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2006, de la 241,5 milioane euro la 302,1 milioane euro, a informat banca. Erste scoate in evidenta contributia BCR la rezultatele financiare din primul trimestru, care a fost integrata in rezultatele grupului incepand cu 12 octombrie 2006. Astfel, BCR a urcat cu 15,4% profitul net din primul trimestru al anului al grupului Erste, printr-o contributie de 37,1 milioane euro, arata raportul financiar. Excluzand BCR, cresterea profitului in primul triemstru a fost de 9,7%, pana la 265,0 milioane euro, spune Erste Bank.

"Am inceput anul financiar 2007 in forta si am marcat in acest mod tendinta pentru urmatoarele trimestre ale acestui an", a declarat Andreas Treichl, CEO Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, cu privire la rezultatele trimestriale.

"Acest rezultat excelent se datoreaza cresterii semnificative a rezultatului operational, care a urcat cu 29,3% (excluzand BCR 10,7%) de la 473,8 milioane euro in primul trimestru din 2006 la 612,4 milioane euro in ultimul trimestru", spune Erste.

Pe segmentul venituri, toate componentele au cunoscut o imbun¨£t¨£tire considerabil¨£ – chiar si dup¨£ eliminarea primelor efecte ale consolidarii BCR: Grupul Erste Bank a inregistrat cresteri considerabile ale veniturilor nete din dobanzi (+7,7%), veniturilor nete din comisioane (+15,0%), precum si ale rezultatelor din tranzactii (+14,8%). Cresterea puternica a creditului a fost acompaniata de o majorare de 17,7% (12,7% excluzand BCR) a provizioanelor de risc pentru credite si avansuri.Profitul net inainte de impozitare a crescut cu 24,4% de la 383,0 milioane euro la 476,6 milioane euro (excluzand BCR +8,2% pana la 414,5 milioane euro). Venitul per actiune a crescut de la 0,84 euro pana la 0,97 euro. Venitul cash pe actiune a fost de 1,00 euro.

Pana in 2009, raportul cheltuieli/venituri ar trebuie sa se situeze sub nivelul de 55%, in timp ce rentabilitatea capitalului propriu, care a scazut semnificativ in anul 2006 datorita majorarii de capital, ar trebui sa atinga din nou un nivel de 18% pana la 20%.

Pe data de 2 aprilie 2007, a fost finalizata achizitia in proportie de 100% a Diners Club Adriatic din Croatia (DCA), una dintre marile companii de carduri de credit din Croatia. Pretul de achizitie s-a ridicat la 149,6 milioane euro, in timp ce valoarea totala a activelor companiei DCA se ridica la 165,7 milioane euro la sfarsitul anului 2006. Datorita oportunitatilor suplimentare de vanzari incrucisate catre 140 000 de clienti, aceasta achizitie va constitui un vector de crestere a segmentului de afaceri bazate pe comisioane din Europa Centrala si de Est, se arata in raportul financiar al grupului Erste.

La fel ca in cazul Erste Bank Croatia, un pachet de 26% din actiunile Erste Bank Serbia a fost vandut bancii Steiermärkische Bank und Sparkassen AG, data fiind importanta regionala a Serbiei. in consecinta Erste Bank 80,5% din actiunile Erste Bank Serbia. Tranzactia a fost incheiata pe 23 aprilie 2007. Tinand cont ca aceasta tranzactie a avut loc in interiorul grupului, ea nu a avut un impact direct asupra declaratiei de venit a Grupului Erste Bank, se mai mentioneaza in raport.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri