Vanzarile de pe pietele din afara Statelor Unite, mai ales China, unde profitul inainte de impozitare s-a marit cu 31%, au reusit sa contracareze rezultatele slabe obtinute in SUA (unde acelasi indicator a scazut cu 11 procente).

Primele probleme au aparut in luna decembrie a anului trecut, cand mai multi clienti ai restaurantelor Taco Bell din Long Island si New Jersey au ajuns la spital, in urma infestarii cu o bacterie extrem de periculoasa, E. coli.

Reprezentantiii Yum Brands au reactionat prompt, luand decizia de a inchide pentru dezinfectare restaurantele implicate in scandal, precum si schimbarea furnizorilor de salata verde (prezenta in peste 80% din produsele Taco Bell), considerata purtatoarea E. coli.

Citeste si:

Al doilea incident a avut loc la inceputul acestui an, in februarie, cand intr-un restaurant din Greenwich Village, New York, care adapostea atat Taco Bell cat si KFC, o camera a unui post de televiziune a surprins niste imagini extrem de neplacute, cu sobolani care alergau nestingheriti printre mese. Decizia in acest caz a fost una radicala, restaurantul, operat in franciza, fiind inchis definitv.

Urmarile acestor evenimente s-au facut imediat simtite pe piata americana, vanzarile inregistrand scaderi semnificative, rezultate compensate insa de divizia internationala a grupului.