Castigurile de capital au contribuit la majorarea profitului net obtinut de grupul Allianz in primul trimestru al 2007, pana la 3,2 miliarde euro (4,4 miliarde dolari), depasind estimarile pietei, a anuntat miercuri grupul german.

Acest rezultat este apropiat de cea mai mare valoare estimata de un grup de 18 analisti, chestionati de Reuters, depasind cu mult media de 2,471 miliarde euro.

Profitul operational a crescut cu peste 7% pana la 2,9 miliarde euro, a declarat Allianz, in ciuda efectuarii de plati de peste 340 milioane dolari pe fondul distrugerilor cauzate de furtuna Kyrill, care a afectat Europa in luna ianuarie.

Aceste rezultate, care sunt preliminare, au fost oferite cu putin timp inainte de inceperea intrunirii anuale a actionarilor Allianz de miercuri.

Compania germana a precizat ca a inregistrat castiguri de pe urma investitiilor de capital de aproximativ doua miliarde euro in primul trimestru , cand a vandut participatii din Munich Re, BMW, KarstadtQuelle precum si alte grupuri.

Allianz a inregistrat un profit net de 7,021 miliarde de euro (9,22 miliarde de dolari) in 2006, apropiat de cele mai inalte estimari ale analistilor, iar acest castig va fi folosit de grup pentru a prelua controlul total asupra filialelor din Germania si Franta.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri