Grupul farmaceutic istandez Actavis a anuntat ca nu mai este interesat in achizitia diviziei de medicamente generice a companiei Merck KGaA.

Potrivit unui comunicat, conducerea Actavis considera ca aceasta tranzactie nu mai are potentialul de a aduce valoare pentru actionarii sai, iar implicarea companiei in urmatoarea etapa a procesului de licitatie nu ar fi in interesul actionarilor. Oficialii companiei au anuntat ca Actavis va continua sa evalueze si alte oportunitati de achizitii pentru a sustine cresterea propriilor operatiuni, informeaza NewsIn.

Actavis, cu sediul in Istanda, dezvolta activitati in 32 de tari si are peste 11 mii de angajati la nivel global. Grupul a ajuns la o cifra de afaceri de circa 1,4 miliarde de euro in 2006 si estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de 1,6 miliarde de euro. Actavis a realizat achizitii strategice in SUA, Rusia si India care se asteapta sa determine cresteri ale veniturilor si costuri optime in procesul de productie.

Robert Wessman, presedinte si CEO al grupului Actavis a declarat ca in urmatorii ani, grupul ar putea sa ajunga pe locul trei la nivel mondial, avand cea mai rapida rata de crestere din lume. Capitalizarea bursiera a companiei este de aproximativ trei miliarde euro si este listata la Bursa de Valori Islanda. Din 1999 pana in prezent, Actavis a achizitionat 25 de companii farmaceutice. Una dintre achizitiile majore ale anului 2006 pentru grupul Actavis este compania Sindan, singurul producator roman de oncologice.

Merck si-a anuntat intentia de a vinde divizia de medicamente generice pentru a se concentra pe medicamente si produse chimice cu o cota mare de profit si pentru a acoperi o parte din datoria acumulata dupa achizitia grupului Serono, evaluata la 13,3 miliarde dolari. Se estimeaza ca vanzarea acestei divizii va aduce grupului Merck cel putin patru miliarde euro (5,3 miliarde dolari), conform estimarilor realizate de persoanele implicate in procesul de vanzare.

Printre alte companii care si-au aratat interesul pentru grupul german s-au aflat si grupul indian Ranbaxy, cel german StadaArzneimittel AG, cel american Mylan Laboratories Inc.si cel israelian Teva Pharmaceutical Industries Ltd. Pe langa aceste grupuri farmaceutice, s-au mai aratat interesate de achizitie si companiile Carlyle, Bain Capital si Apax Partners.

Divizia de medicamente generice al grupului Merck, la care compania germana are de gand sa renunte dupa achizitionarea, anul trecut, a firmei elvetiene de biotehnologie Serono, a inregistrat anul trecut venituri de 1,82 miliarde de euro (2,35 miliarde dolari).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri